Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται καταιγίδες σε όλη την χώρα


«Επανάληψη» του καιρού φαίνεται να έχουμε αυτή την εβδομάδα με αρκετές βροχές σε όλη την χώρα. Έτσι, τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και έως αργά το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο. Και τις επόμενες ημέρες δεν θα λείψουν οι βροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικότερα:

Δευτέρα

Αρχικά στα δυτικά και έως αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι στα δυτικά ΝΑ 4-6 και στο Ν. Ιόνιο τοπικά 7 και ανατολικά αρχικά βόρειοι 3-4 και βαθμιαία Ν-ΝΑ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τρίτη

Στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το βόρειο Αιγαίο βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά Δ-ΝΔ 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 και ανατολικά νότιοι 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη

Συννεφιά σε όλη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Πέμπτη

Σε Θράκη, βόρειο, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τοπικές βροχές στην αρχή της ημέρας με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 και ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μπ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Παρασκευή

Στη βόρεια Ελλάδα και το ανατ. Αιγαίο τοπική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς 2-4 και ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: