Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Χειμωνιάζει απότομα



Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.
Η αρχή θα γίνει από τα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά των περιοχών της Θράκης ενδεχομένως να πέσουν και οι πρώτες νιφάδες.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, ακόμα και στην Αθήνα αναμένεται να αυξηθούν βαθμιαία οι νεφώσεις και από το μεσημέρι να υπάρξουν βροχές και πιθανότατα καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανάλογα προβλέπονται και στην Θεσσαλονίκη, με τη διαφορά ότι εκεί ο υδράργυρός δεν θα ανέβει πάνω από τους 18 βαθμούς.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα με βροχές , καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Όσο για το Σαββατοκύριακο, θα υπάρξει μικρή βελτίωση, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: