Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ετοιμάζει φορο-προσκλητήρια η εφορία


Μπορεί ο γνωστός κλασικός μαραθώνιος να ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες (στις 31 Οκτωβρίου) αλλά η εφορία φέρεται διατεθειμένη να κάνει έναν δικό της… εισπρακτικό μαραθώνιο!

Ξεκινώντας -σύμφωνα με Τα Νέα- αγώνα δρόμου για να βρεθούν περίπου 16 δισ., η εφορία θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένωνοι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν σωρεία ειδοποιήσεων και προσκλήσεων σχετικά με την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 και της έκτακτης εισφοράς, την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, την καταβολή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 2010, τα τέλη κυκλοφορίας του νέου έτους αλλά και τα τελευταία εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδημάτων.

Ο φορολογαριασμός του τελευταίου τριμήνου μόνο από τις παραπάνω υποθέσεις ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πασχίζει να βρει τρόπους ώστε η υστέρηση των εσόδων (σε σχέση με τα 55,1 δισ. που προβλέπει το πρόγραμμα) να μην ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Κατά τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, ΕΤΑΚ 2009 και έκτακτη εισφορά θα αποδώσουν 580 εκατ. ευρώ, η ΦΑΠ 680 εκ. ευρώ, η περαίωση 1 δισ. ευρώ, τα τέλη κυκλοφορίας 1 δισ. ευρώ ενώ τα τελευταία εκκαθαριστικά θα συμβάλλουν περίπου 160 εκ. ευρώ στα έσοδα του κράτους.

πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: