Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε το Σάββατο. Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και μάλιστα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις απογευματινές ώρες στα νότια θα είναι κατά τόπους έντονα. Να επισημάνουμε ότι τη Δευτέρα περιμένουμε κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πολύ ισχυρούς νοτιάδες στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά που πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι περισσότερη και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 βαθμούς, στα δυτικά τους 22 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 25 βαθμούς ενώ στη βόρεια Κρήτη θα ανέβει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά που γρήγορα θα πυκνώσει και από τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο που γρήγορα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, το κεντρικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αργότερα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ από τις βραδινές ώρες θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 22 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 25 ενώ στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου .
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: