Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αύξηση 5,3% στα έσοδα προϋπολογισμού


Αύξηση σε ποσοστό 5,3% κατέγραψαν, σύφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα του προϋπολογισμού το μήνα Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας μικρή ανάκαμψη.
Πρόκειται για θετικές ενδείξεις σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

Ενδεικτικό είναι ότι τα έσοδα από ΦΠΑ σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση 16,9% ως αποτέλεσμα των ελέγχων στην αγορά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τη συλλογή αποδείξεων από τους καταναλωτές.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία των εσόδων τους επόμενους μήνες, εκτιμώντας ότι θα εκτελεστούν οι στόχοι που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, το σχέδιο προϋπολογισμού του 2011 που θα κατατεθεί στη βουλή την Δευτέρα θα προβλέπει περιορισμό του ελλείμματος στο 7% με 7,1% του ΑΕΠ σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείο Ρόϊτερς.

Το πρακτορείο εκτιμά ότι το έλλειμμα της Ελλάδας για φέτος θα διαμορφωθεί στο 7,8% του ΑΕΠ υπερβαίνοντας το στόχο του 8,1% που προβλέπει το μνημόνιο.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: