Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Με επιτόκιο 4,54% αντλήσαμε 1,17 δισ. ευρώ


Με επιτόκιο 4,54% έναντι 4,82% της προηγούμενης φοράς (Σεπτέμβριος) το δημόσιο άντλησε 1,17 δισ. ευρώ από τα έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων. Το ελληνικό δημόσιο κάλυψε σχετικά εύκολα την έκδοση κατά 4,22 φορές και έχει option για την άντληση ακόμη 270 εκατ. ευρώ την Πέμπτη. Το καλό κλίμα των τελευταίων ημερών βοήθησε την άντληση των κεφαλαίων και δείχνει – όπως λένε και ξένοι θεσμικοί επενδυτές- ότι η Ελλάδα κρατά τις αγορές ανοικτές, δεν ρισκάρει να χάσει τους επενδυτές ενώ χρηματοδοτείται με καλύτερους όρους έναντι του μνημονίου. Εν τω μεταξύ το spread του ελληνικού δεκαετούς κυμαίνεται στις 714 μονάδες καθώς τα ελληνικά ομόλογα παρέμειναν σταθερά, αλλά «έτρεξαν» παράλληλα τα γερμανικά δεκαετή τα οποία είναι ομόλογα αναφοράς.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ:

Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 900 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,54%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,795 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 4,22 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατομμυρίων Ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι δεν δόθηκε καμία προμήθεια.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: