Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Είχαν ρημάξει 35 πεζούς και 45 αυτοκίνητα


Περισσότερες από 35 ληστείες σε βάρος πεζών και 45 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα είχαν κάνει 22 αλλοδαποί που συνελήφθησαν στα Πατήσια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Κολωνού.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για 16 υπηκόους Αλγερίας και 6 Αφγανούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συρροή και κατά συναυτουργία, αλλά και της παράβασης των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες επιτίθεντο στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος πεζών, κυρίως γυναικών, από τις οποίες αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού. Οι ίδιοι είχαν διαπράξει και αρκετές διαρρήξεις σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, από τα οποία έκλεβαν αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, μέρος των κλοπιμαίων τα διέθεταν προς πώληση στην πλατεία Ομονοίας και Μοναστηρακίου, ενώ έκρυβαν τα υπόλοιπα εντός εγκαταλελειμμένων οικιών.

Η Αστυνομία σε έρευνα που διενεργήθηκε συγκεκριμένα σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά αντικείμενα αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: