Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παράταση 30 ημερών ζητούν οι έμποροι


Παράταση 30 ημερών στις προθεσμίες για φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών η ΕΣΕΕ επικαλείται "τις μεταβολές που έχουν επέλθει σε θέματα φορολογίας αλλά και την δυσκινησία της αγοράς από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών''

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με την προηγούμενη παράταση που δόθηκε για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων επιβεβαιώνεται η πρόθεση του υπουργείου να διευκολύνει τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις στη σημερινή, δύσκολη για όλους, οικονομική συγκυρία.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένα τόσο το πλήθος των μεταβολών και των νέων διατάξεων σε θέματα φορολογίας (ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, περαίωση διαχειριστικών χρήσεων), όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων, έχει προκύψει η απόλυτη ανάγκη επιπλέον χρόνου προσαρμογής. Για το λόγο αυτό, ζητούμε την παράταση των ακόλουθων οικονομικών υποχρεώσεων για 30 ημέρες τουλάχιστον:

1. προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών / πελατών,

2. προθεσμία καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ,

3. αναγγελίες τραπεζικών επιταγών Σεπτεμβρίου».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: