Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

3 χρόνια tempo.gr


Μας το "ταχυδρομησε":
tempo.gr

Ήταν Οκτώβριος του 2007 όταν ξεκινούσε τούτο το όμορφο διαδικτυακό ταξίδι μας και πέρασαν αισίως τρία γεμάτα χρόνια από τότε, χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς με το αναγνωστικό κοινό μας και πάνω απ' όλα όσο πιο τίμιοι μπορούσαμε αναφορικά με την ενημέρωση που παρείχαμε, γράφοντας χωρίς καμία απολύτως εξάρτηση από κάθε είδους συμφέροντα και καμία κρυφή από οποιονδήποτε θα μπορούσε να αλλοιώσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ιστοσελίδας.

Όσο κι αν αυτό φαντάζει αμελητέο για κάποιους, πιστέψτε μας, είναι το πιο δύσκολο και σημαντικότερο σε αυτές εδώ τις «περίεργες» εποχές που ζούμε, όταν δυστυχώς βλέπουμε όλοι μας ότι περιτριγυριζόμαστε από ένα σωρό «στημένα» κλασικά μέσα ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά κλπ), ηλεκτρονικές ιστοσελίδες πολυτελείας με πληθώρα εργαζομένων που ελέγχονται από μεγαλοδημοσιογράφους και περνάνε συντονισμένα συγκεκριμένη «γραμμή», ή πληθώρα blogs που δεν είναι τόσο... αθώα και ερασιτεχνικά όσο θέλουν να φαίνονται.

Αρχή μας αποτελούσε από την πρώτη στιγμή να μη στεκόμαστε στη «σωστή» ή τη «λάθος» άποψη. Όχι, αυτό δεν μας απασχολεί καθόλου. Αυτό που επιθυμούσαμε και επιθυμούμε είναι να προσφέρουμε στον αναγνώστη μια οπτική γωνία των γεγονότων από ανθρώπους με αγνές προθέσεις και δίχως σκοπιμότητες.

Είναι σίγουρο ότι πολλά απ' όσα λέμε από εδώ μέσα μπορεί να είναι εντελώς αντίθετα από όσα πιστεύουν ορισμένοι, ή μπορεί μάλιστα κάποιες φορές να συγκρούονται μεταξύ τους και να αλληλοακυρώνονται, ωστόσο εμείς «γραμμές» δεν έχουμε. Σημασία έχει ότι είναι απλά απόψεις μας, τις οποίες πιστεύουμε, και όχι απόψεις άλλων, που μεταφέρονται στο κοινό σαν αγγαρεία ή μόνο και μόνο για να βγει το... μεροκάματο. Απλά τα πράγματα.

Αλλαγές - αλλαγές - αλλαγές

Όσοι λίγοι θυμούνται το tempo.gr όταν βγήκε στον «αέρα», έχουν να λένε για την τεράστια αλλαγή από τότε μέχρι σήμερα. Η ιδέα αρχικά ήταν για ένα μέσο που θα πρόσφερε μια πιο light ενημέρωση, εστιάζοντας σε τηλεοπτικά θέματα και ειδήσεις-παρασκήνια αθλητικού και lifestyle περιεχομένου. Στην πορεία, τα δεδομένα άλλαξαν αρκετά γύρω μας και μαζί με αυτά αλλάξαμε κι εμείς πεδίο, ή καλύτερα το διευρύναμε αρκετά, εστιάζοντας επίσης στην πολιτική επικαιρότητα, την κοινωνία και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που αφορούν τη ζωή κάθε μέσου Έλληνα πολίτη.

Από το 2007 είναι γεγονός επίσης ότι έχει αλλάξει εντελώς και η «βιτρίνα» του tempo.gr, αφού πραγματοποιούσαμε καθ' όλο αυτό το διάστημα συνεχείς βελτιώσεις του ιστοτόπου τόσο σε οπτικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, προσπαθώντας να κρατάμε σε ασφαλή και αισθητικά ανεκτό περιβάλλον το περιεχόμενό μας.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε πως σε ένα βαθμό καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτό που αρχικά είχαμε φανταστεί, κάνοντας βέβαια και ένα τσουβάλι λάθη στην πορεία, από τα οποία μάθαμε αρκετά. Ποιός όμως δεν κάνει λάθη; Ούτε τέλειοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ και ούτε έχουμε ως στόχο κάτι τέτοιο. Για τους τέλειους ψάξτε αλλού...

Για να μη μακρηγορούμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που αυτά τα τρία χρόνια βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμη στην παρέα μας από τη θέση του συντάκτη. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε και ονομαστικά τους Πέτρο Τσεγγενέ, Τατιάνα Τσεγγενέ, Γιάννη Μαλάνο, Δήμητρα Αδάμ, Δημήτρη Σέρμπο, Blogouli, Τερέζα Λίτσα, Δημήτρη Περτέση, Δημήτρη Αλεξίου, Σωτήρη Κούκιο, Μαριλένα Δρικόγια, Πόπη Χρονοπούλου, Μαύρο Πρόβατο, Brainstorm, Ασφένταμο, Άμπαλο, Φαίη Μιχαήλ, Αντίφημο, greekmme, media blogger, Χάρη Περτέση, αλλά και αρκετούς ακόμη οι οποίοι πέρασαν για λίγο από τα λημέρια μας ή μας έδωσαν τις πολύτιμες ιδέες τους, που ακολούθως υλοποιήσαμε. Επίσης, ευχαριστούμε την ελληνική εταιρεία hosting Cretaforce για την φιλοξενία που μας παρέχει, αποτελώντας την αξιόπιστη στέγη που ψάχναμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Τέλος, ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει σε όλους εσάς τους αναγνώστες, που μας τιμάτε με τις χιλιάδες καθημερινές επισκέψεις σας και διαβάζετε όσα γράφουμε ή τα διαδίδετε δεξιά κι αριστερά, δίνοντάς μας την ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, παρά τις πάσης φύσεως δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ευελπιστούμε ότι θα μείνετε μαζί μας και στο μέλλον, για όσο ακόμη θα βρισκόμαστε μαζί σας (άγνωστο μέχρι πότε) στον «μαγικό» κόσμο του διαδικτύου!

Το υπέροχο ταξίδι συνεχίζεται... Χρόνια μας πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: