Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Νέες επενδύσεις ύψους 260 εκατ. ευρώ από τη ΜΙG

Νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 260 εκατ. ευρώ για τη διετία 2010 - 11 ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Ανδρέας Βγενόπουλος στα εγκαίνια των νέων χώρων του της Παιδιατρικής Κλινικής ''Μητέρα'', του Ομίλου Υγεία.
Σε χαιρετισμό στη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Βγενόπουλος, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου MIG σε Ελλάδα και εξωτερικό θα ανέλθουν το 2010 σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 εκτιμάται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα φθάσουν τα 160 εκατ. ευρώ.

Πρωταρχικός σκοπός για τον όμιλο της MIG είναι η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Εμείς ήδη εφαρμόζουμε το δικό μας "fast track" και είναι απόλυτα επιτυχημένο, τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ο κ. Βγενόπουλος αναφερόμενος στο Όμιλο Υγεία, είπε ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διεθνώς στο τομέα του και αυτό αποδεικνύεται και με βάση τις πιστοποιήσεις που έχει λάβει, τις οποίες και διαθέτουν λίγες εταιρίες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Με αφορμή τα εγκαίνια του ''Μητέρα'', ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε αναφορά στα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι τα βασικά θέματα που απασχολούν το τομέα της Ιδιωτικής Υγείας θα έχουν επιλυθεί μέχρι το τέλος του έτους.

''Ως ένας υπουργός Υγείας κατά κυριολεξία θα προσπαθήσω τον επόμενο χρόνο, μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το χώρο να τα επιλύσουμε'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ''Μητέρα'' Αλέξιος Κομνηνός τόνισε ότι η ολοκλήρωση της ανακαίνισης 8.000 τμ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανακαίνιση του συγκροτήματος χειρουργείων του πρώτου επιπέδου με δημιουργία έξι νέων χειρουργικών αιθουσών, ως συμπλήρωμα στις έξι υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες, 21 πολυτελών αιθουσών ανανήψεων ασθενών, ειδικό χώρο προνάρκωσης παίδων.

Συνολικά σήμερα έχει 20 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, 6 αίθουσες μαίευσης και 17 αίθουσες ωδινών. Επίσης, η αναβάθμιση περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του πρώτου ορόφου, πλήρη ανακατασκευή όλων των δωματίων σε 6ο και 7ο όροφο και δημιουργία VIP ορόφου.

Παράλληλα, το ''Μητέρα', προχώρησε σε σύσταση ολοκληρωμένου παιδιατρικού κέντρου με εξειδικευμένα τμήματα που αφορούν στα παιδιά και τους εφήβους: ολοκληρωμένο καρδιολογικό - καρδιοχειρουργικό κέντρο, εφηβικής ιατρικής, αναπτυξιακής ιατρικής, παχυσαρκίας - διατροφικών διαταραχών, παιδογαστρεντερολογίας, παιδικού διαβήτη, παιδοενδοκρινολογίας κλπ καθώς και σε δημιουργία νέων Τμημάτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΔΣ του ''Μητέρα'' Κωνσταντίνος Σταύρου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel B. Smith, o Νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: