Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τουλάχιστον 22 τραυματίες στην πλατεία Ταξίμ

Ισχυρή έκρηξη, σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σε σημείο όπου σταθμεύουν μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, και 12 πολίτες.
Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, ανέφερε πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι υπάρχει.... στο χώρο ένα πτώμα ακρωτηριασμένο.

Ο Τσαπκίν είπε πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο. Ακολούθησαν δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είπε "πως ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας".

Επιχείρηση αυτοκτονίας στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 1999, με τραυματίες 3 αστυνομικούς και 8 πολίτες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στο ΡΚΚ.

Στις 10.9.2001, σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας στο Ταξίμ, στην περιοχή Γκιουμούσουγιου, εναντίον αστυνομικής δύναμης μπροστά από το γερμανικό προξενείο, είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και ένας αυστραλός πολίτης, ενώ είχαν τραυματισθεί 13 αστυνομικοί και 8 πολίτες.

Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί στον αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού κόμματος (DHKP-C).
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: