Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

2.000 αστυνομικά τμήματα κλείνουν στο Μεξικό λόγω διαφθοράς!


Εν μέσω του πολέμου εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό ο Μεξικανός πρόεδρος Felipe Calderon δήλωσε σήμερα πως σκοπεύει να καταθέσει στο Κογκρέσο της χώρας σχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο αναδιατάσσεται η το σύστημα αστυνόμευσης της χώρας σε ότι αφορά τις τοπικές δημοτικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες θεωρούνται ως ο αδύνατος κρίκος σε υποθέσεις διαφθοράς και εγκλήματος.

Μέσω του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, το οποίο θα απαιτήσει και αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας πρόκειται να καταργηθούν 2.000 δημοτικά αστυνομικά τμήματα, όπου οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι ανεκπαίδευτοι, κακοπληρωμένοι και ευπρόσβλητοι σε υποθέσεις διαφθοράς από εγκληματικές οργανώσεις. Σε αναπλήρωση της απουσίας των 2.000 δημοτικών αστυνομικών τμημάτων τις περιπολίες και την ασφάλεια θα αναλάβουν οι 31 περιφέρειες της χώρας.

Η ιδέα που ονομάζεται «ενοποιημένη διοίκηση» βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης εδώ και μήνες καθώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον τετραετή πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών αυξάνεται συνεχώς έχοντας φτάσει τα 28.200 θύματα. Τον Αύγουστο έξι δημοτικοί αστυνομικοί υπάλληλοι στη βόρεια επαρχία της Nuevo Leon συνελήφθησαν για τη δολοφονία του δημάρχου της πόλης Santiago Edelmiro Cavazos έξω από την βιομηχανική πόλη του Monterrey, ενώ πολύ συχνά αστυνομικοί υπάλληλοι συλλαμβάνονται σε επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Ο Calderon ήδη ολοκλήρωσε μια ακόμη αναδιάρθρωση στις ομοσπονδιακές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνοντας τον αριθμό των αστυνομικών στις 33.000 και εκσυγχρονίζοντας την εκπαίδευση στις υπηρεσίες αυτές με βοήθεια από τις ΗΠΑ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: