Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

To καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για τα καλά!


Μας το "ταχυδρομησε":sport-kick.blogspot.com

Οταν η κληρωτίδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας έδειξε Κοπεγχάγη, τόσο οι άνθρωποι του Παναθηναικού όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας έμειναν
ικανοποιημένοι διότι ο καλός Ευρωπαικός Παναθηναικός, τέτοιου τύπου ομάδες τις είχε για "πρωινό". Η φετινή εικόνα που δείχνει όμως το "τριφύλλι" (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), προβληματίζει και το καμπανάκι του κινδύνου έχει πλέον χτυπήσει για τα καλά.

Από που να πρωτοξεκινήσεις την αναφορά στο χθεσινό παιχνίδι. Από τα τραγικά λάθη του Αλέξη Τζόρβα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα; Από την κουτή ενέργεια του Ζιλμπέρτο που σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού άφησε την ομάδα του με δέκα παίχτες; Από το αυχενικό που κόντεψε να πάθει ο Σισέ από τις γίομες που του έκαναν συνεχώς οι συμπαίχτες του; Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναικός έχασε με... κάτω τα χέρια χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι απογοητεύοντας τους 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Μαρούσι. Και αν δεν αλλάξουν εικόνα οι Πρωταθλητές Ελλάδας σύντομα όχι μόνο δεν θα προκριθούν στην επόμενη φάση, που ήδη δυσκολεύει αφάνταστα αυτό το σενάριο, αλλά δύσκολα θα έχουν και Ευρωπαική συνέχεια.

Αυτό που ενόχλησε χθες περισσότερο δεν ήταν η ήττα. Μπορεί να χάσεις ένα ματς παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας φάσεις και εν τέλει το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα που κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Μπορεί να χάσεις δέκα κλασικές ευκαιρίες, να σου κάνει ο αντίπαλος μία και να πάρει τη νίκη. Αυτή είναι και η ομορφιά του, που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα
αθλήματα.

Η αγωνιστική συμπεριφορά όμως των "πρασίνων" ήταν απαράδεκτη με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματίσμός τόσο για τον προπονητή, όσο φυσικά και για πολλούς πρωτοκλασσάτους παίχτες της ομάδας. Ο Παναθηναικός είχε πάθος και τσαμπουκά στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά του έλλειψε η ουσία. Οι συμπαίχτες του Τζιμπρίλ Σισέ προσπαθούσαν να βρουν το Γάλλο με βαθιές και ψηλές μπαλιές, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά ενώ ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού ήταν να πάρει την μπάλα ο Λέτο, να περάσει 2-3 παίχτες της ομάδας μπας και βρει κάναν ελεύθερο παίχτη να του δώσει τη μπάλα. Οι κάθετες πάσες ήταν άγνωστες λέξεις για τους παίχτες του Νίκου Νιόπλια ενώ δεν βγαίνει σε κάνα ματς κάποιος αυτοματισμός από πλευράς των "πρασίνων". Μετά το έγκλημα Τζόρβα και το προβάδισμα των Δανών, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, λες και αν φας γκολ
τελειώνει το παιχνίδι.

Και όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν και χρειάστηκε η βοήθεια από τον πάγκο, ποιες ήταν οι αλλαγές; Ενα αριστερό μπακ (Σπυρόπουλος), ένα αμυντικό χαφ (Πλεσίς) και ο Καραγκούνης, ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίχτη που μέχρι και πριν δύο χρόνια έκανε την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν με τα απίστευτα γκολ που είχε βάλει σε Βρέμη και Βιγιαρεάλ.

Εδώ αποδεικνύεται το μέγα λάθος να μην αποκτηθεί άλλος ένας επιθετικός. Ή μάλλον η βιαστική απομάκρυνση παιχτών από το ρόστερ(Ρουκάβινα, Κλέιτον) χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος απομάκρυνσης ειδικά στην περίπτωση του Κροάτη. Οκ, στα 2 χρόνια που έμεινε στην Παιανία υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες προς το πρόσωπο του.Αλλά το κενό του καλύφθηκε τελικά;Δεν θα ήταν ένα επιπλέον όπλο ειδικά χθες που στράβωσε το ματς και χρειαζόταν μια επιθετική λύση; Εξάλου η κακή προετοιμασία που έγινε φέτος ήδη έχει τα πρώτα της αποτελέσματα με τον τραυματισμό του Σισέ στις αρχές της χρονιάς και τη θλάση που υπέστη ο Γκοβού τη βδομάδα που διανύουμε. Τραυματισμοί που είναι απόρεια της κακής προετοιμασίας και μόνο.

Κυριακή έρχεται ένα κρίσιμο ματς για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια ακολουθεί η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Η νίκη είναι μονόδρομος στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη και στη διακοπή θα έχουν την ευκαιρία όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις με τις χώρες τους να ηρεμήσουν, να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες της ομάδας, διότι ακολουθούν ματς φωτιά που θα κρίνουν πολλά τόσο στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ εντός, ΑΕΚ εκτός) αλλά και στην Ευρώπη (Ρουμπιν Καζάν εντός και εκτός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: