Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτό είναι το νέο Opel Astra GTC


Η Opel προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου 3θυρου Astra που θα το δούμε σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση του Παρισιού και στο μέλλον θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το VW Scirocco, Renault Megane Coupe ή εναλλακτικά το Honda CR-Z και το επερχόμενο Hyundai Veloster.

Πρόκειται για το 3θυρο Astra με το μήκος του να αγγίζει τα 4,46 μέτρα, δηλαδή γύρω στα 40 χιλιοστά περισσότερα από το 5θυρο μοντέλο Βεβαίως, μιλάμε για πρωτότυπο όχημα στις φωτογραφίες που βλέπετε στο θέμα και αυτό φυσικά που θα δούμε στο Παρίσι, οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από την εταιρεία μιλάνε για σχεδόν πανομοιότυπο μοντέλο αυτό που τελικά θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής και θα φτάσει στις εκθέσεις της Opel περί τα μέσα του 2011.

Το τελικό αποτέλεσμα από οπτικής απόψεως είναι αρκετά εντυπωσιακό. Σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίσουν οι ευμεγέθεις ζάντες των 21 ιντσών, η χαμηλή οροφή με το τελείωμα της στο πίσω μέρος να δανείζεται κάποιες λεπτομέρειες από το μεγαλύτερο Insignia, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, αλλά και τα φώτα ημέρα ίδιας τεχνολογίας που ενσωματώνονται στα εμπρός φώτα. Παρότι, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη φωτογραφίες του εσωτερικού του πρωτότυπου GTC, σε αυτές που δημοσιεύτηκαν οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν τα σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ που θυμίζουν έντονα τα αντίστοιχα της Recaro της έκδοσης OPC του Insignia.

Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν για τα μηχανικά μέρη του νέου GTC, αφορούν στο πρωτότυπο το οποίο θα διαθέτει κάτω από το καπό τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο άμεσου ψεκασμού ο οποίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι φήμες όμως λένε ότι στην έκδοση GSI το νέο Astra GTC θα αποδίδει περίπου 200 με 220 ίππους, ενώ στην κορυφαία έκδοση OPC η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανικού συνόλου θα ξεπερνάει του 280 ίππους (κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα αγγίζει του 300), ούτως ώστε να αποτελεί ένα πολύ καλό αντίπαλο έναντι στα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς R της VW.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: