Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Eπισπεύδει τις εκλογές ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να προλάβει κινήσεις των κεμαλικών


"Εξ εφόδου" επιχειρεί να κερίσει και πάλι τις εκλογές ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, εκμεταλλευόμενος το θετικό κλίμα πυ έχει δημιουργήσει για το κόμμα του η νίκη στο δημοψήφισμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Πριν λίγο ανακοίνωσε πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, που αρχικά προβλέπονταν για τον Ιούλιο του 2011, ενδέχεται να επισπευσθούν κατά ένα μήνα δύο μήνες, δηλαδή να διεξαχθούν τον Ιούνιο ή τα τέλη Μαίου.

«Μπορεί να προκηρυχθούν νωρίτερα κατά έναν μήνα, για να συμπέσουν με το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο. Δε θα πρέπει να αναμένουμε έως τον Ιούλιο», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια συνάντησής του με τους διευθυντές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ο λόγος είναι ότι προσπαθεί να προλάβει τυχόν κινήσεις των κεμαλικών που θα συνέπιπταν με τις ζμώσεις για τις κρίσεις του Αυγούστου.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολουθούν μετά τον πανθομολογούμενο θρίαμβό του στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις της 12ης Σεπτεμβρίου.

Το κόμμα του Ερντογάν ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία από το 2002 και είχε επικρατήσει στις προηγούμενες εκλογές το 2007 με 47%. Ο Ερντογάν δήλωσε τον Ιούλιο πως θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος εάν αυτό χάσει στις επόμενες εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαίου έφεραν το ΑΚΡ δεύτερο, αλλά μετά τα γεγονότα με την νηοπομπή της Γάζας άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: