Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΔΩ....


Μας το "ταχυδρομησε"΅:arismania.com

Υπάρχουν κάποια γεγονότα στη ζωή που σε κάνουν να αλλάζεις, ασυνείδητα, τρόπο σκέψης. Να βλέπεις τα πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία. Πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια, ούτε και γω θυμάμαι πόσα, παρακολούθησα αγώνα της Εθνικής. Το παράξενο ήταν ότι την υποστήριζα κιόλας, ήθελα να κερδίσει. Ο λόγος? Ένας και μοναδικός, η παρουσία του τερματοφύλακα του ΑΡΗ. Σπάζοντας το απόστημα, αγωνίστηκε σαν ο ικανότερος στη θέση αυτή, κόντρα στα προγνωστικά και θέλω των γνωστών φημοσιογράφων – οπαδών. Πραγματικά δε θυμάμαι πότε είχα παρακολουθήσει αγώνα της Εθνικής, υποστηρίζοντας την συνάμα.

Μη βιαστείς να με κατονομάσεις ως Ανθέλληνα και κομπλεξικό. Απεναντίας. Το λόγο της στάσης ζωής αυτής τον ξέρω καλά. Ως οπαδός του ΑΡΗ, έχω ζήσει διάφορα τρυπήματα στο πετσί μου απο διάφορους κουκουλάκηδες – ντάκους – δαλούκες- κάκους – καλόπουλους – σταυρίδηδες – παμπορίδηδες – σπάθες – βασσάρες. Έχω αρρωστήσει με τα καραγκιοζιλίκια των Ελλήνων διεθνών, που αγωνιζόμενοι στις πλούσιες – διαπλεκόμενες ομάδες του κέντρου, έρχονται στο γήπεδο μας ως βεντέτες που επισκέπτονται – ωσάν αγγαρεία – τριτοκοσμική χ.ώρα. Έχω σιχαθεί τις βουτιές και τις τάσεις λιποθυμίας μέσα στη μικρή περιοχή και το άδικο στήσιμο της ομάδας μου στα 11 βήματα. Δε μπορώ να σε χειροκροτήσω ρε βύντρα με αυτά που κάνεις. Δε πα να πάρεις και 100 πέναλτι με την Ελλάδα και να της δώσεις την πρόκριση? Δε σε γουστάρω ρε.

Δε γουστάρω να βλέπω τις φάτσες που μου κάνουν χειρονομίες ρε τζόρβα. Η αστυνομία φυλούσε εμένα, τον δύσμοιρο οπαδό που απλά εξέφραζε τον πόνο και την αηδία του, προσατεύοντας εσένα με τα ειρωνικά χαμογελάκια και χειρονομίες σου. Αντί ο εκφρστής του νόμου να συλλαμβάνει εσένα που παρακινείς και προάγεις τη βία, έφραζε το δικό μου διάβα σε δημόσιο δρόμο. Επειδή είσαι πολύ μικρός και εσύ και το “μέλλον” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σας ενημερώνω ότι ο οπαδός είναι η ύπαρξη της εργασίας σου. Ανόητο παιδάκι, αν οι οπαδοί φύγουν απο τα γήπεδα, θα πρέπει να ξεχάσεις τον όποιο πλούτο και την όποια εφήμερη φήμη έχεις γευτεί.

ΕΔΩ δε πιάνουν τόπο τα λεφτά σας. Δε μπορείς να εξαγοράσεις τις συνειδήσεις μας εσύ μεγάλε εφοπλιστή. Δε μπορείς εσύ μεγαλοιδιοκτήτη μεγάλου καναλιού να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης μας. Δε μπορείς εσύ ρε πιόνι, εκφραστή του συστήματος να μας αλλάξεις τα φουρτουνιασμένα μυαλά. 50% ο ένας – 50% ο άλλος. Μάλλον θέλετε να παίζετε μόνο στην Ελλάδα και αφού καρπωθείτε τα λεφτά της UEFA, να αρπάζετε τέσσερα και πέντε μπαλάκια στα δίχτυα του τζόρβα και του κάθε τζόρβα. Τα βρώμικα κερδισμένα εκατομμύρι σας δε θα σας αγοράσουν αυτό που έχουμε εμείς εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, την “καθαρή συνείδηση” . Βάλτε τους τίτλου ςκαι τις διακρίσεις σας για μαξιλάρι και γυρίστε πλευρό. Είναι γνωστό ότι τα γουρούνια δεν έχουν ηθική και το μόνο που τους καίει είναι να καταβροζθίσουν όλο και πιο πολλά, ας είναι και σκατά.

Νομίζεις ότι θα είσαι στο απυρόβλητο συνεχώς μεγάλε ποδοσφαιριστή? Δεν αισθάνεσαι το παραμικρό ίχνος ντροπής και προκαλείς το κοινό αίσθημα με τα ψέμματα και τις δικαιολογίες σου. Κανείς σας δεν έχει τα κότσια να βγει τα πράγματα με το όνομα τους, τυφλωμένοι απο το προσωπικό όφελος και ματαιοδοξία. Πάρτε τα μεγάλα αστέρια σας και χαρείτε τώρα που είναι νωρίς. Σαν οπαδός, όταν βλέπεις παίκτη της ομάδας σου -- που έχει κατακτήσει τσάμπιονς λιγκ και θεωρείται μεγάλο αστέρι στην Ευρώπη – να χαίρεται έτσι με ένα πέτσινο θεατρινίστικο πέναλτι και να χοροπηδά σα τη μαϊμού που την κέρασες μπανάνα πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής, δε μπορείς παρά να αισθάνεσαι παρά αηδία για αυτά τα ψεύτικα ανθρωπάρια.

βύντρα ακόμα να δεις τη φάση του αγώνα?

δαλούκα ο κουμπάρος σου ο βασσάρας σου είπε μπράβο ή δαγκώθηκε με τη βιασύνη σου να τελειώσεις το παιχνίδι?

μαρινάκη αν θέλεις όντως ξήλωμα του παρακράτους, πέτα τη Λάιδη Γκάγκα στα τάρταρα.

Θα μας βρείτει εκεί ακριβώς που δε θέλετε, στο δρόμο.


δαλούκα δε ξεχνάμε τα καμώματα σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: