Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμηλή αυτοεκτίμηση ..ΤΕΛΟΣ!!!


Μας το "ταχυδρομησε":arismania.com

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ολοένα και πληθαίνουν και το σίγουρο είναι ότι οι τρικλοποδιές απο εχθρούς και άσπονδους φίλους θα συνεχίσουν να είναι ακόμη πιο πολλές. Περάσαμε την πρώτη εβδομάδα με τρία κρίσιμα παιχνίδια αυτά που βιώσαμε είναι ανεκτίμητες εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις.


Σε μια βδομάδα βιώσαμε στο πετσί μας τη στυγνή και κατάφωρη αδικία της διαιτησίας, κόντρα σε γνωστά κέντρα αποφάσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κατάντια του πολιτισμού μας. Ξεπεράσαμε το σοκ του Ελλαδικού σκοταδισμού με μια υπέροχη ατμόσφαιρα, υποδεχόμενοι την Υπερ - Κυπελλούχο Ευρώπης και τροπαιούχο του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης. Μεθυσμένοι ακόμα απο το υπέροχο εκείνο βράδυ, προσγειωθήκαμε μάλλον ανώμαλα στο αφιλόξενο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Συγκρίσεις δε μπορούν να γίνουν σε κανένα επίπεδο, ούτε στις διοργανώσεις αλλά και ούτε καν στη συμπεριφορά διαιτησίας και αντιπάλων αθλητών.


Σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ισοπαλία, δεν ήσουν ο καλύτερος αλλά ούτε και ο χειρότερος, κάποιος αποφάσισε όμως να χαρίσει ένα πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα. Τυχαίο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πριμοδοτηθεί αρκετές φορες με τέτοια δωράκια σε παιχνίδια με την αγαπημένη μας ομάδα. Εννοείται τυχαίο και το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ντύθηκε Άγιος Βασίλης για άλλη μια φορά, εναντίον του ΑΡΗ. Δε ξεχάσαμε ακόμα τα ξινισμένα μούτρα του σιχαμένου στον ημιτελικό Κυπέλλου στην Ξάνθη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ το τελευταίο δεκάλεπτο στον ΑΡΗ στο παιχνίδι, κάηκε με εκείνο το φάουλ στις καθυστερήσεις που ο ΘΕΟΣ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.


Το υπερθέαμα που προσέφερε απλόχερα ο ΛΑΟΣ του ΑΡΗ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, σε συνάρτηση με την υπέροχη αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας, τράβηξαν τα βλέμματα όλου του κόσμου στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δεν είναι και λίγο να κερδίζεις δίκαια την κάτοχο του τροπαίου και συνδιεκδικητή του πρωταθλήματος στην Πριμέρα ντιβιζιόν. Δεν είναι μικρό να αναφέρονται όλοι σε σένα με τα καλύτερα σχόλια και να σε υμνεί όλος ο αθλητικός κόσμος της υφηλίου. Η μόνη ομάδα της Ελλάδας που πλέον είναι παράδειγμα προς τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά αθλητικά σωματεία και υπόδειγμα ορθής διαχείρισης ιδίων πόρων και όχι κάποιο τσιφλίκι μεγαλο επενδυτή. Ο ΑΡΗΣ και η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ του έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν τα χρώματα αυτής της χώρας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής, και όχι για τον οικονομικό μαρασμό και το Δ.Ν.Τ. Αλλά για τις όμορφες και αυθεντικές στιγμές δημιουργίας των οπαδών του.


Επιστροφή στο καρτουνίστικο πρωτάθλημα και οι γνωστές καρικατούρες έκαναν την εμφάνιση τους. Παίκτες που απο το πρώτο λεπτό εξύβριζαν και χειρονομούσαν στους αντίπαλους συναδέλφους τους, διαιτητές εκτός φάσης και εκτός εποχής όπως πάντα και βοηθοί με γνωστό ιστορικό εννατίον του ΑΡΗ. Πιόνια που προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη στην χρυσή ακτινοβολία του ΘΕΟΥ αντί να προσπαθήσουν με τίμιο τρόπο να κερδίσουν λίγο απο τη λάμψη του. Τι να πει κανείς για ποδοσφαιριστές με ταλέντο στην πρόκληση και σητν ύβρη αλλά και τρομερό υποκριτικό ταλέντο με ικανότητες κολυμβητή. Την επόμενη φορά όμως που θα κάνεις χειρονομία στην κερκίδα σιχαμένο ανθρωπάριο, θα κινηθούμε εναντίον σου νομικά και θα πληρώσεις για όλα σου τα αίσχη. Σίχαμα.


Ας κατανοήσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που κάνουμε, που προσπαθούμε δηλαδή. Η συμπεριφορά απο ορισμένους να προσδιορίσουν την αξία της ομάδας μας απο τις νίκες ή τις ήττες είναι εντελώς λάθος. Οι προσπάθειες και οι κόποι χρόνων δεν είναι αμελητέες. Κατορθώσαμε απο την αγωνιστική ένδοια και την διοικητική ανυπαρξία, να εκπέμπουμε υγεία σε όλους τους τομείς. Βρέθηκε η λύση για την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου και πλέον χαράχθηκε η πορεία προς την κορυφή. Οι εποχές που ψάχναμε τις μετοχές αριστερά δεξιά και ποιός τις έχει κρυμμένες, ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.


Πλέον η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός πρέπει να μας γίνουν βίωμα. Ποτέ και για κανένα λόγο δε πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Ψηλά η γροθιά μας και ο ένας αδερφός να προστατεύει τον άλλο. Κανένας πουπουλάκης και κανένας παλούκας δε θα μας πτοήσουν. Κανένας απο αυτούς τους δειλούς δε μας τρόμαξε και δε πρόκειται να μας κάνει να αλλάξουμε ρότα. Κάθε σας βρωμιά και λαβωματιά στο ΘΕΟ του ΠΟΛΕΜΟΥ, συσπειρώνει ακόμη περισσότερο τους ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ του ΦΩΤΟΣ. Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ.


«Αυτός που παίρνει αψήφιστα τους αντιπάλους του, είναι βέβαιο ότι θα γίνει λεία τους»
Σουν Τζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: