Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έτοιμοι για πορεία στη Βουλή



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών



Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους, επί της Πειραιώς, πραγματοποιούν ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης απ' όλη τη χώρα, ενώ στις 12 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κάνουν ολονύκτια διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, την Τετάρτη.

Φορτηγά και βυτιοφόρα παραμένουν παραταγμένα στις εθνικές οδούς, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Άλλο ανοίγω την αγορά, και άλλο διαλύω την αγορά» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γερανοφόρων, Βασίλης Σαχινίδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση και μένος εναντίον των αυτοκινητιστών.

Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης, θα πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία στην Αθήνα, ενώ σκοπεύουν να μείνουν έξω από τη Βουλή, «ώστε – όπως χαρακτηριστικά είπε – να μας δουν στα μάτια οι βουλευτές, στους οποίους άλλα δώσαμε εντολή να κάνουν και άλλα τελικά κάνουν».

Σε ερώτηση εάν θα συνεχίσουν την απεργία και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Σαχινίδης απάντησε: «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα. Αν χρειαστεί, θα παραδώσουμε τα αυτοκίνητά μας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο και κάλεσε τους μεταφορείς να επισκεφτούν και σήμερα τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να πάρουν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για ζητήματα που αφορούν στην ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο σε ασφαλιστικά αλλά και φορολογικά θέματα.

Τέλος, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η υπουργός ΠΕΚΑ αντιμετωπίζουν θετικά την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης για βαρέα φορτηγά, προσθέτοντας όμως ότι οι μεταφορείς δεν έχουν διατυπώσει το αίτημα αυτό.

«Το πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας με το κλειστό επάγγελμα δεν είναι της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ στο θέμα: «Εάν επιρρίπτεται ευθύνη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο άνοιγμα του επαγγέλματος των μεταφορών στους 10 μήνες που είμαστε στην εξουσία, τι να πούμε για τις ευθύνες άλλων που ήταν 5,5 χρόνια στην εξουσία;» δήλωσε.

«Από την αρχή η κυβέρνηση είπε με σαφήνεια ότι το επάγγελμα θα αλλάξει. Καταργείται η ελάχιστη τιμή, και το τεκμαρτό και ανοίγει η πρόσβαση στο επάγγελμα» πρόσθεσε.

«Αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο ν/σ υπερκαλύπτουν αυτά που έχουν επενδύσει οι μεταφορείς» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι μετά την ψήφιση του ν/σ δεν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενά τους.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής του ν/σ για την απελευθέρωση των μεταφορών, με στόχο, όπως είπε, να δίνεται η δυνατότητα σε βάθος χρόνου όποιος έχει τη δυνατότητα να παίρνει άδεια.

Ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε τις μεθόδους των μεταφορέων με την παρακώλυση των συγκοινωνιών, και την παρεμπόδιση όσων επαγγελματιών θέλουν να δουλέψουν.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί που προκαλούν τα προβλήματα είναι λίγοι. Δεν είναι έκπληξη, η απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι αιφνιδιάστηκε. Κάποιος που αγόρασε την άδεια πριν 1 χρόνο προφανώς πίστευε ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο που είναι στα προγράμματα και των δύο μεγάλων κομμάτων» σχολίασε.

«Τόσα χρόνια οι αυτοκινητιστές έδιναν την ψήφο τους στις κυβερνήσεις για να τους παρέχουν φορολογική ασυλία και να μοιράζουν τις άδειες», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Υποστήριξε ότι όλα όσα συμφωνήθηκαν με τον υπουργό Υποδομών έχουν ικανοποιηθεί και κάλεσε τους αυτοκινητιστές να μην «τορπιλίζουν» τη συμφωνία.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: