Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτόφωρο για παρακώλυση συγκοινωνιών


Τα παραταγμένα φορτηγά στις εθνικές οδούς προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, Βαγγέλης Μπαγκέλας ζήτησε με έγγραφό τους προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζονται δικογραφίες όταν διαπράττεται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζουν για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις οι βυτιοφορείς, οι οποίοι έχουν πάρει αποστάσεις από τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου λάβουν σαφείς δεσμεύσεις για το τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν παραταγμένα και την Πέμπτη σε 4 οδικούς κόμβους τα φορτηγά τους, ενώ την Τετάρτη προχώρησαν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών και των διοδίων των Νέων Μαγλάρων.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά όταν περίπου 60 ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης εμπόδισαν συνάδελφους τους να μπουν στο πλοίο European Express για Χίο - Μυτιλήνη.

Το πλοίο απέπλευσε χωρίς να επιβιβαστούν πέντε φορτηγά.

Το ίδιο συνέβη και με το Blue Star 2 , το οποίο τελικά κατάφερε να φορτώσει τα φορτηγά και να αποπλεύσει στην ώρα του.

Αργότερα, εμπόδισαν φορτηγά να μπουν στα πλοία για την Κρήτη.

Μιλώντας νωρίτερα την Πέμπτη στο ΣΚΑΪ υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας τόνισε ότι υπάρχει ένα χρονικό όριο για την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων από την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των μεταφορών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις χωρίς αντικείμενο».

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η αστυνομία να επιτρέψει τα μπλόκα στους δρόμους. Σημείωσε πάντως ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται παρέμβαση για τα παρατεταγμένα βαρέα οχήματα που βρίσκονται στην άκρη των εθνικών οδών.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών «με ψυχραιμία και χωρίς εκδικητικότητα».

«Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, με ψυχραιμία και ευθύνη, γιατί έχουμε μια ευθύνη απέναντι στον τόπο. Δεν επιτρέπεται να συνθηματολογούμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο να εφαρμόζουμε πολιτικές, οι οποίες ανταποκρίνονται στο δημόσιο συμφέρον, ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη και δικαιώνουν τα δικαιώματα των πολιτών», σημείωσε ο υπουργός.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: