Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ομπάμα: Ανοχή απέναντι σε άλλες θρησκείες


Με ενός λεπτού σιγή στις 8:46 πμ, ακριβώς την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο έπεσε πάνω στον έναν από τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα περίπου 3.000 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων πριν από εννέα χρόνια.

«Δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της τελετής μνήμης και έκανε έκκληση στους αμερικανούς πολίτες για «ανοχή απέναντι σε άλλες θρησκείες.

Μετά την πολεμική σχετικά με το σχέδιο ενός εξτρεμιστή πάστορα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου, ο Ομπάμα επανέλαβε ότι οι υποκινητές της 11ης Σεπτεμβρίου «μπορεί να προσπαθήσουν να μας χωρίσουν, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε στο μίσος και τις προκαταλήψεις τους».

«Οι Γραφές μας διδάσκουν να εγκαταλείψουμε την πικρία, την αγανάκτηση και το θυμό, τους καβγάδες και τις προσβολές, καθώς και κάθε άλλη μορφή κακίας», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής κοντά στο Πεντάγωνο, στο οποίο οι αεροπειρατές έριξαν ένα από τα τέσσερα αεροπλάνα που είχαν καταλάβει πριν από εννέα χρόνια.

«Και όπως ακριβώς καταδικάζουμε τη μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό, σεβόμαστε τις βασικές αρχές της χώρας μας για την διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα», κατέληξε ο αμερικανός Πρόεδρος.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν επιστρατεύσει εκατοντάδες αστυνομικούς στο Μανχάταν για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν κατά της ανέγερσης τεμένους κοντά στον τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: