Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εσωκομματικά πυρά για την περαίωση


Εσωκομματικά πυρά δέχεται η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την περαίωση.

Στην ενημέρωση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για κακή πρακτική σημειώνοντας ότι η ρύθμιση πιστοποιεί πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην επίτευξη των στόχων. Συνέστησε περισσότερη αποτελεσματικότητα, οργάνωση και συντονισμό.

Ο Κώστας Γείτονας χαρακτήρισε άδικη τη ρύθμιση σημειώνοντας ωστόσο ότι θα τη στηρίξει ως "αναγκαίο κακό".

"Η περαίωση δεν στέλνει θετικό μήνυμα" δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Καρτάλης.

Κριτική άσκησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση ευνοεί τους φοροφυγάδες και όχι τους συνεπείς φορολογούμενους.

Απαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου, και στην κριτική που δέχθηκε για υστέρηση των εσόδων, παραδέχθηκε ότι υπάρχει υστέρηση ωστόσο σημείωσε ότι θα εκπλαγούν αυτοί που κάνουν αρνητικές προβολές για το μέλλον.

«Όσοι έχουν ενταχθεί στην αυτοπεραίωση έως το 2007 δε θα ενταχθούν τώρα, εκτός εάν έχουν ελεγχθεί από την εφορία» διευκρίνισε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας με δημοσιογράφους.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει το ποσοστό της προκαταβολής και να αυξηθούν οι δόσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μετά από απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

«Ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση», χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις ενστάσεις που διετύπωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της περαίωσης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: