Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσκεψη στο Οικονομικών για την περαίωση



Καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες

Τo θέμα της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω απο 400 ευρώ για κάθε χρήση που περαιώνουν μέχρι το 2009.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τους επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής που βρίσκονται στην Αθήνα, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, με έμφαση την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ μεταφορών, την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και τις αποκρατικοποιήσεις.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Η τριμερής έθεσε το θέμα της κάλυψης της υστέρησης των εσόδων, ενώ ζητήθηκε η εντατικοποίηση της προσπάθειας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, θα επανέλθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Τότε θα κλείσουν και οι εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τον Νοέμβριο, προκειμένου στο τέλος του έτους να εκταμιευθεί η γ΄ δόση του δανείου.

Μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε στο υπουργείο με τον ομοσπονδιακό υφυπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Dr. Bernd Pfaffenbach.

«Τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας και δεν το κάνουμε για να απολογούμαστε σε καμία τρόικα, αλλά γιατί οι μεγάλες αλλαγές είναι αναγκαίες για τη διάσωση της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και υπογράμμισε:

«Μπορούμε σήμερα να λέμε ότι είμαστε σε ένα σωστό δρόμο χωρίς να ξεχνάμε ότι πρέπει να τους τηρούμε απαρέγκλιτα γιατί ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: