Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Ή ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...;


Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Τη Κυριακη οι Τουρκοι πολιτες κληθηκαν να αποφασισουν για το μελλον της χωρας τους…Για τη προωθηση των Συνταγματικων Μεταρυθμισεων και τη προσπαθεια ενταξης στην Ευρωπαικη Ενωση….
Στη χωρα μας η Δημοκρατια εξαντληθηκε το βραδυ των Εκλογων του Οκτωβριου…
Οι προεκλογικες εξαγγελιες δεν μπορουσαν να υλοποιηθουν…Και ενω επρεπε Συνταγματικα να γινει Δημοψηφισμα η Κυβερνηση αρχισε να συναπτει συμφωνιες με ξενα κρατη,να αποδεχεται ορους δανεισμου και να διαπραγματευεται εθνικα κυριαρχικα δικαιωματα χωρις να ρωτησει κανενα….
Αυτο το ελλειμα Δημοκρατιας οδηγει στο ελλειμα αξιοπιστιας κυριε Παπανδρεου….
Προχωρατε μονος χωρις καμια νομιμοποιηση και η Αντιπολιτευση σας στηριζει….Γιατι θυμαται να μιλησει μονο και μονο οταν προσδοκα να υποκλεψει καποιες ψηφους….
Η χωρα που γεννησε τη Δημοκρατια δε μπορει να τη τηρησει…Οχι επειδη δε το θελει ο λαος της…Οχι επειδη οι ηγεσιες ειναι ανικανες…Αλλα επειδη ουσιαστικα μας τρομαζει η Δημοκρατια…Επειδη εθελοτυφλουμε στο κοινο καλο και με χαρα το θυσιαζουμε στο βωμο του προσωπικου μας συμφεροντος….
Γιάυτο τιποτα δε παει καλα….Κι αυτη ακριβως την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εκμεταλευονται δεοντως οι «εκλεγμενοι»-οχι εκλεκτοι ομως-ηγετες μας,που σε συνδυασμο με τον Εθνικο διχασμο που υποσκαπτει χρονια τη Δημοκρατια μας,δημιουργουν ενα εκρηκτικο συνδυασμο της συγκεντρωσης Εξουσιας στους ολιγους….
Η καταστρατηγηση του Ελληνικου Συνταγματος γινεται χρονια τωρα….Στις μερες μας όμως κορυφωθηκε....
Η ουσια του προβληματος είναι η ηθικη του υποσταση....Παντως ένα είναι σιγουρο...Η κατασταση αυτή δε μπορει να συνεχιστει....Και δε πρεπει να συνεχιστει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: