Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Στην κόψη του ξυραφιού η απεργία σε ΔΟΛ - Πήγασο


Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρυχτεί στον ΔΟΛ και στον Πήγασο έχουν προχωρήσει οι διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται σήμερα το πρωί, ενώ για χθες είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΛ.

Αργά τη νύχτα, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των εργαζομένων.

Στους εργαζόμενους είχαν τεθεί δυο ερωτήματα. Το πρώτο ήταν αν οι εργαζόμενοι συμφωνούν με την πρόταση της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ για την 48ωρη απεργία στον ΔΟΛ και στον Πήγασο ενώ το δεύτερο αν συμφωνούν με την πρόταση να γενικευτεί η απεργία σε όλες τις εφημερίδες.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η διοίκηση του ΒΗΜΑΤΟΣ φέρεται να συνέδεσαι την πραγματοποίηση της απεργίας με τη συνέχιση της έκδοσης.

Στο ΒΗΜΑ, 95 εργαζόμενοι ψήφισαν κατά της πραγματοποίησης απεργίας στην εφημερίδα και 40 υπέρ, ενώ υπήρχαν 2 άκυρα και 3 λευκά. Υπέρ της πραγματοποίησης γενικής απεργίας ψήφισαν 122 εργαζόμενοι, 22 ψήφισαν κατά ενώ υπήρχαν 3 άκυρα και 3 λευκά.

Στον Πήγασο, οι εργαζόμενοι της Ημερησίας ψήφισαν 21 υπέρ της απεργίας στην εφημερίδα και 31 κατά ενώ, 40 εργαζόμενοι ψηφίσαν υπέρ της γενικής απεργίας, 13 κατά και 1 λευκό.

Στο Έθνος, 70 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ και 32 κατά, ενώ στο Goal news, 28 εργαζόμενοι ψηφίσαν υπέρ της απεργίας και 5 κατά αυτής.

Νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στον Πήγασο και στο ΔΟΛ και 24ωρη στην Ελευθεροτυπία, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑι:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και του «ΔΟΛ», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις».
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: