Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

"Κλειδώνουν" οι αποφάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης


Στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο και να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου, φαίνεται πως έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών.

Τη λύση αυτή φαίνεται πως επιλέγουν και παράγοντες της αγοράς προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών με τυχόν μετατάξεις ή αύξησης του μεσαίου συντελεστή (11%) του ΦΠΑ, καθώς ήδη ο πληθωρισμός κινείται με ρυθμό 5,5% και η αγορά βρίσκεται σε καθίζηση.

Στο υπουργείο συζητούνται ήδη τα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα, που θα χωριστεί σε ζώνες, καθώς άλλες είναι οι ανάγκες της Βορείου Ελλάδας, άλλες της Αττικής και άλλες των νησιών, και αναζητείται ο σχετικός μηχανισμός για την καταβολή του τον χειμώνα.

Αρχικώς θα υπάρξει αποτελεσματική διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνον με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Αυτό σημαίνει, ότι το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα καθώς και σε τρίτεκνους ή πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, άτομα με αναπηρία, κ.α., με την προϋπόθεση ότι το εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2011.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: