Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερος τελικά ο Τ. Μαντέλης


Ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως ήταν η θέση της ανακρίτριας για το σκάνδαλο τη Siemens ενώπιον της οποίας είχε απολογηθεί, θα παραμείνει ο Τάσος Μαντέλης.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας ήρε, με βούλευμά του υπέρ της ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα, τη διαφωνία που είχε ανακύψει ανάμεσα στην ίδια και τον αρμόδιο εισαγγελέα μετά την απολογία του πρώην υπουργού για τον αν θα έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας κ. Χατζίκος είχε την άποψη ότι ο κ. Μαντέλης έπρεπε μετά την απολογία του να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο άλλοτε πρώην ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) καθώς, όπως και ο ίδιος ομολόγησε, κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με το περιβόητο κωδικό Α.Ρόκος στον οποίο είχαν μπει συνολικά σε δύο δόσεις 450 χιλιάδες μάρκα που προέρχονταν από τα "μαύρα" ταμεία της Siemens.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι επρόκειτο για χορηγίες που του είχαν προσφέρει η Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία λόγο εκτίμησης στο πρόσωπό του.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: