Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

"Να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων"


Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, ζητάει με επιστολή του προς την κυβερνηση ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Ο κ. Γραμματίδης παρέδωσε στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντινου κείμενο συνοπτικών προτάσεων εκ μέρους του Επιμελητηρίου σχετικά με τον ορθολογιστικό σχεδιασμό του νέου δημοσιονομικού και αναπτυξιακού κύκλου της χώρας.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει, ότι ενδεχόμενη νέα αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, μείωση του τζίρου, περισσότερες απολύσεις και αύξηση του πληθωρισμού

Το Επιμελητήριο χαρακτηρίζει «τιμωρία για την επιχειρηματική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα για την επανεπένδυση των κεφαλαίων, τη φορολογική διάκριση των κερδών μεταξύ διανεμομένων και διακρατουμένων».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, γνωστοποίησε ότι ο τζίρος στις θερινές εκπτώσεις σημείωσε πτώση πάνω από 25%.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μάλιστα, η πτώση των πωλήσεων άγγιξε μέχρι και το 65%.
Αυξήθηκαν τα έσοδα από το ΦΠΑ

Σημαντική αύξηση 10,8% παρουσίασαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ τον Αύγουστο, γεγονός που αποδίδεται στους ελέγχους του ΣΔΟΕ στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στη Σαντορίνη η αύξηση των εσόδων απο ΦΠΑ τον Αύγουστο ήταν 65,96%, στην Κάλυμνο 35,44%, στη Μήλο 37,8%, στη Μύκονο 26,6%, στη Νάξο 42,76%, στην Πάρο 24,6%, στη Τήνο 25% στους Παξούς 51,89% και στη Λευκάδα 47,2%.

Ζητά το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Επαφές Παπανδρέου με τους παραγωγικούς φορείς
Σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς θα έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Θα συναντηθεί στις 2:00 μ.μ., με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ΕΕΤ).

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: