Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γραμματέας αποκρατικοποιήσεων: Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ


«Έχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος, που θα είναι οριακά κερδοφόρο», δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, Γιώργος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal. «Εργαζόμαστε πολύ..... εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό και ελκυστικό επενδυτικό πρόγραμμα στις διεθνείς αγορές», τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι το Δημόσιο δεν προτίθεται να μειώσει τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ, η οποία ανέρχεται σήμερα στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου. Σημείωσε ότι η πώληση του 49% του Καζίνο Πάρνηθας ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ο Γ. Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα κλιμακωθεί στην τριετία 2011-2013 και θα βάλει στα ταμεία του κράτους έσοδα τριών δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει βιαστικές πωλήσεις. "Ενθαρρύνουμε τις βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον με σύγχρονες διαδικασίες", διευκρίνισε.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, είπε πως "υπάρχουν πολλές και μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και αυτό που σχεδιάζουμε είναι να τις πωλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους με πολυετείς συμβάσεις"
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: