Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του ο Αλέκος Αλαβάνος


Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Αλέκος Αλαβάνος, μία ημέρα πριν από τη συνέντευξη Τύπου την οποία είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, ότι θα δώσει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας στον Real fm, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του περιφερειάρχη, επισήμανε, όμως οτι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, καθώς «σήμερα, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική, που δεν ψηφίστηκε» και πρόσθεσε:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα», θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών, «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».

Ο Αλέκος Αλαβάνος αποσαφήνισε ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, αλλά οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία «προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης έκανε την εκτίμηση πως η παρούσα συγκυρία εγκυμονεί έναν νέο πολιτικό χάρτη στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις», αναγνωρίζοντας, παράλληλα, τις προσωπικές του ευθύνες για την «πολύ μεγάλη υποβάθμιση της αριστεράς».

Σε ερώτηση για το αν η υποψηφιότητά του μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα διάσπαση, απάντησε:

«Αν υπάρξει διαιρεμένη κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μία διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα».

«Δική μου πρόθεση» είπε ο κ. Αλαβάνος, «είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε έναν νέο φορέα».
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: