Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Κόντης: «Για χρόνια στη μνήμη μας»


Μας το "¨ταχυδρομησε"΅:tzortzinospor.blogspot.com
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ φιλοξενήθηκε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή « Σέντρα στην Ενημέρωση» μιλώντας για τη μεγάλη νίκη του ΑΡΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο κ. Κόντης αρχικά αναφέρθηκε στα εγκωμιαστικά σχόλια που δέχθηκε ο ίδιος και η Διοίκηση του ΑΡΗ για την ομαλότατη διεξαγωγή του αγώνα: «Τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά- πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι-για την οργάνωση και τη συμπεριφορά του κόσμου. Όλοι σήμερα συζητούν τη στήριξη του κόσμου σε κόσμια πλαίσια. Η UEFA, βέβαια, έχει ένα θέμα με τα χαρτάκια που πετάχτηκανκαι οι άνθρωποί της μας ζήτησαν να μην τα χρησιμοποιήσουμε ξανά, ώστε να είναι διακριτές οι γραμμές του γηπέδου. Αναμένεται να έχουμε ένα πρόστιμο, αλλά θα είναι σχετικά μικρό».

Ερωτηθείς ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αν το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδανικό, απάντησε: «Ήταν κάτι περισσότερο από ό,τι είχαμε σκεφτεί, όχι μόνο για τον κόσμο μας, που γνωρίζαμε για τη στήριξη και τη συμπεριφορά του, αλλά και για την εμφάνιση της ομάδας. Αυτός ο αγώνας θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένος στη μνήμη μας. Ας μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ένα πολύ βασικό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής, τον οποίο δεν ενδιέφερε ανάμεσα σε ποιες ομάδες έπαιζε και δεν ήθελε να ξέρει ποια φανέλα φορά η κάθε ομάδα. Μακάρι όλοι οι διαιτητές να ήταν σαν αυτόν.

Νομίζω ότι είναι τεράστια η διαφορά της διαιτησίας στην Ευρώπη από την Ελλάδα, γι’ αυτό και θα είναι δύσκολο το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά».

Αναφορικά με την πορεία του ΑΡΗ στους ομίλους του Europa League, τόνισε: «Όλοι όσοι γνωρίζουμε την ομάδα, είχαμε πει ότι κανείς δεν είναι ξεγραμμένος στο ποδόσφαιρο και αυτό αποδείχθηκε και από το στήσιμο της ομάδας. Δεν έχω δει καλύτερο στήσιμο από προπονητή τα τελευταία χρόνια. Εμείς είχαμε στον πάγκο μας δύο τραυματίες και έναν τερματοφύλακα και από την πλευρά της Ατλέτικο, έγινε αλλαγή ένας παίκτης που κόστιζε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Εμείς μία μόνο αλλαγή κάναμε, τη στιγμή που μπήκε ο Καζναφέρης στον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές μας τα έδωσαν όλα για 90 λεπτά, χωρίς να κουραστούν».

Για τον γυμναστή του ΑΡΗ, Άνχελ Πουέμπλα, και την πολύ σωστή και αποδοτική δουλειά που κάνει, είπε ο κ. Κόντης: «Ο γυμναστής μας ήταν για πολλά χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι τυχαίος, αλλά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα, όταν με τις ομάδες του κέντρου δεν γίνεται κάτι.

Όταν εμείς συζητούσαμε με τον Λουίς Γκαρσία, ώστε να έρθει στον ΑΡΗ, “περνούσε με μικρά γράμματα”. Όταν τον πήρε ο Παναθηναϊκός είδατε τί έγινε και πώς προβλήθηκε το θέμα».

Για την επόμενη ημέρα του ΑΡΗ μετά από το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τόνισε:«Ετοιμαζόμαστε για την Κυριακή (19/09) πλέον και τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι η διαχείριση του υλικού που κάνει είναι ιδανική. Αν ρωτήσω κάποιον, θα δυσκολευτεί να μου πει ποιοι είναι οι βασικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και στην επιλογή της 11άδας όλοι θα δυσκολευτούν».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Ρικάρντο Φατί, υπογράμμισε: «Ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και θα βελτιωθεί πολύ ακόμη. Είδαμε ότι βοηθά σε όλο το χώρο του κέντρου και έδωσε ελευθερία κινήσεων στον Πρίττα, ώστε να κάνει το παιχνίδι του».

Σχετικά με το αν ο Πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Θερέθο, έκανε σχόλια για το Κλεάνθης Βικελίδης και την ατμόσφαιρα, τόνισε ο κ. Κόντης: «Από το πέμπτο λεπτό ήταν όρθιος πάνω στο καρεκλάκι του και με τρομερό άγχος έβλεπε τον αγώνα. Μου είπε ότι έχουμε καλή ομάδα και ότι οι καλές ομάδες φαίνονται στο γήπεδο. Οι άνθρωποι της Ατλέτικο μας έδωσαν ειλικρινή συγχαρητήρια και είπαν ότι-πλέον-είμαστε πρώτοι σε ποσοστά για την πρόκριση.

Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Ρόζενμποργκ, είτε νίκη, είτε ισοπαλία, έχουμε τις πιθανότητες να περάσουμε στους “32”. Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα θα έρθουν, γιατί προς τα εκεί δουλεύει αυτή η Διοίκηση και προς τα εκεί προσανατολίζονται όλοι».

Στην τελευταία του τοποθέτηση ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είχε να πει:«Ζητάω εμπιστοσύνη σε αυτό που γίνεται. Η ομάδα δε χτίζεται σε μία μέρα, χρειάζεται εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες, αλλά και σε αυτούς που υπάρχουν. Ο ΑΡΗΣ από πέρσι ξεκίνησε την ένταξη και των νέων παιδιών στη μεγάλη του ομάδα. Έχουμε μόνο καλά να αποκομίσουμε αν είμαστε κοντά στην ομάδα και την εμπιστευόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: