Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα συνεδρίαση των μεταφορέων


Σήμερα, θα συνεδριάσουν οι 9 πρόεδροι των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν την αναστολή ή μη των κινητοποιήσεων τους για μια εβδομάδα όπως ζητεί ο εμπορικός κόσμος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορίου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα της αγοράς και να του ζητήσουν να επέμβει για να επιτευχθεί λύση.

Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις εκκλήσεις των εμπόρων να υπάρξει αναστολή τους, προκειμένου να εξομαλυνθεί ο ανεφοδιασμός της αγοράς.

«Προχωρούμε δυναμικά. Θέλουμε η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από το επίσημο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και έχει πάει στα χέρια της αυτοαποκαλούμενης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Οι αυτοκινητιστές παραμένουν παρατεταγμένοι με τα φορτηγά τους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, χωρίς να παρεμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ο προεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, που παρέστη στη συνεδρίαση, δηλωσε στο ΣΚΑΪ αισιόδοξος ότι ενδεχομένως να βρεθεί λύση εάν υπάρξει η συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, και πρότεινε ως λύση να ανασταλεί ο ψηφισθείς νόμος για 6 μήνες.

Οι έμποροι πάντως τονίζουν ότι αν δεν τροφοδοτηθεί την Κυριακή η αγορά, από τη Δευτέρα θα έχει νεκρώσει. Επισης εκφράζουν φόβους για εμφάνιση φαινομένων κερδοσκοπίας.

Ένταση προξενήθηκε νωρίτερα την Κυριακή στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν απεργοί εμπόδισαν βυτιοφόρα να μεταφέρουν καύσιμα.

Εξάλλου, το Σάββατο το βράδυ σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, από το οποίο ως εκ θαύματος δεν θρηνήθηκαν θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνδικαλιστή των μεταφορέων, στην αερογέφυρα της Θηβών, επί της Εθνικής Οδού, είχαν συγκεντρωθεί μεταφορείς που διαμαρτύρονται και τη στιγμή που διερχόταν επιταγμένο φορτηγό με 85 χιλιόμετρα την ώρα, του πέταξαν ένα τσιμεντόλιθο, ο οποίος έσπασε το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, που ευτυχώς δεν καθόταν κανείς. Ο οδηγός κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει το βαρύ όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα στην εθνική.

Περίπου 10.000 κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: