Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μας το "ταχυδρομησε":e-newsandviews.blogspot.com

3η του Σεπτέμβρη σήμερα.
Μνήμες, προσδοκίες και όνειρα.
Συνθήματα, αγώνες και πίστη για δημοκρατία.
Και να που ένα από τα τελευταία συνθήματα-διλλήματα, το "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα", έρχεται να στοιχειώσει πολύ κόσμο… δεδομένων των συγκυριών που βιώνουμε.

Με αφορμή λοιπόν το πρωτοσέλιδο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ (31/8) καθώς και την ίδιας ημέρας εκπομπή στο BLUE SKY, "Ραντεβού με την Επικαιρότητα" με τον Γ. Ζερβό, παρατηρήσαμε ότι πολλά ιστολόγια ανέφεραν την… αξιοπιστία του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος πριν να κατοικήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε δώσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στ. Κούλογλου όπου ο Κύριος Παπανδρέου έβριζε προεκλογικά το ΔΝΤ ως καταστροφικό λέγοντας ότι "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κόβει το μέλλον της χώρας". Επίσης δήλωνε, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, ότι η "χώρα που θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά το ΔΝΤ καταδικάζει τη χώρα αυτή σε υπανάπτυξη, σε μόνιμη βάση" (Για τους λάτρεις των αρχείων, όλη η συνέντευξη βρίσκεται στο επίσημο site του ΠΑΣΟΚ και σας τη προσφέρουμε εδώ, ενώ ολόκληρο το video -1 ώρα και 9 λεπτά- υπάρχει στο You Tube).

Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Θα ασχοληθούμε μόνο με την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου, με το ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ δηλαδή, και που το παραπάνω παράδειγμα δίνει το ακριβές στίγμα.

Είναι γεγονός ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες, ακούμε, αλίμονο, πολλά φαιδρά. Θα αρχίσω με τις προ καιρού δηλώσεις Ρέππα ότι δεν θα επιστρατευτούν τα βυτία που… ω του θαύματος, επιστρατεύτηκαν. Θα αναφέρω το περίφημο, δυστυχέστατα και των δύο κομμάτων, "ψηφίστε ελεύθερα", που ακολουθήθηκε από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ διαγραφές και, γενικά, θα σας θυμίσω πως ότι ακούμε τελευταία ότι θα γίνει ή ότι δεν θα γίνει, πάντα επαληθεύει τον κανόνα και είτε δεν γίνεται ή γίνεται, αντίστοιχα. Αν παρατηρήσει κανείς τον κόσμο στο δρόμο (πράγμα σπάνιο για τους πολιτικούς αφού αυτοί προτιμούν την ασφάλεια του δικού τους χώρου), θα κατανοήσει αυτά που γράφονται εδώ σε δύο αράδες. Όλοι, μα όλοι, θα πουν: " «Αδιανόητη η αύξηση στο πετρέλαιο» είπε χθες ο Παπουτσής; Άρα θα αυξηθεί και θα μας κάψει…".

Δυστυχώς αλλά η πληγή της σημερινής δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι τρισυπόστατη:
1) ΘΑ (είπα-ξείπα υπ’ αριθμόν 1, αφού όλα τα ΘΑ παραμένουν χωρίς υλοποίηση),
2) ΚΕΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ (είπα-ξείπα υπ’ αριθμόν 2, αφού πολιτικός είμαι και λέω ότι θέλω……) και
3) ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ (είπα-ξείπα υπ’ αριθμόν 3, αφού πολιτικός είμαι και κάνω ότι θέλω …… και άρα μπορώ να ανακαλέσω την αρχική μου δήλωση).

Και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιορτάζει. Πολύ θα ήθελα να μάθω το τι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: