Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι φορτηγατζήδες


Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, που έστησαν κάλπες κατά την γενική τους συνέλευση. Η συνεχιζόμενη απεργία έχει φέρει την ήδη καταπονημένη αγορά σε οριακό σημείο, ενώ η κυβέρνηση κατηγορείται για απραξία καθώς...... το μόνο που κάνει είναι να διαμηνύει ότι η ανοχή εξαντλείται.

Οι φορτηγατζήδες αποφάσισαν να παραμείνουν στους δρόμους με 74 ψήφους υπέρ και μόλις 6 κατά, παρά τις εκκλήσεις της αγοράς και τις αντιδράσεις από όσους κλάδους θίγονται, αλλά και παρά το ότι η απελευθέρωση των μεταφορών είναι πλέον νόμος του κράτους από την περασμένη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 29/6 φορτηγά θα εργαστούν δωρεάν για την αποκομιδή λυμάτων στη Βόρεια Ατιική που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», δηλώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, τη στιγμή που οι ελλείψεις στην αγορά έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές. Ήδη 4.000 κοντέινερ µε εμπορεύματα βρίσκονται στο ΣΕΜΠΟ και αλλά 3.000 στο λιµάνι του Πειραιά, ενώ 3.000 κοντέινερ βρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και η αστυνομία θα απομακρύνει τα φορτηγά που θα βρίσκονται σταθμευμένα στις εθνικές οδούς.

Αν και κυβερνητικοί κύκλοι συνεχίζουν να επισημαίνουν πως το καθεστώς επιστράτευσης από την προηγούμενη κινητοποίηση παραμένει, ουδείς εμφανίζεται αποφασισμένος να το εφαρμόσει. Μάλιστα, αναφορικά με το αν θα οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι φορτηγατζήδες δεν συμμορφώνονται με την επίταξη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Εισαγγελείς.

Στο μεταξύ, το σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή τους πυροβολισμούς κατά φορτηγών στην Μαλακάσα. Η Εισαγγελέας δίνει εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να συλληφθούν οι υπαίτιοι.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: