Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζυμώσεις, πιέσεις, αρνήσεις



"Μάχη" προκειμένου να "κλειδώσουν" τα ονόματα των υποψηφίων του Νοεμβρίου



Κορυφώνονται οι διεργασίες σε όλα τα κόμματα προκειμένου να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ονόματα 77 υποψηφίων, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται την Κυριακή, αφού το πολιτικό πλαίσιο και οι υποψηφιότητες εγκριθούν από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής με την ομιλία του πρωθυπουργού,

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να βρίσκεται μπροστά σε «κύμα» αρνήσεων από στελέχη του κόμματός του, αφού - σύμφωνα με πληροφορίες - οι κύριοι Κουκουλόπουλος και Μαγκριώτης και οι κυρίες Μπατζελή και Γκερέκου αρνήθηκαν να διεκδικήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια για το Δήμο Αθηναίων και ο Γιαννης Μίχας για τον Πειραιά.

Κατά την ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στις αντιδράσεις – ακόμα και μέσα στο κόμμα του – για τα μέτρα λιτότητας αλλά και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους υπουργούς που δεν επιθυμούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση.

Στο κόμμα της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά κύκλο περιοδειών και την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλία, ενώ ο υποψήφιος για την περιφέρεια της Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι έχει όραμα και ζητάει την ψήφο όλων των πολιτών, γιατί – όπως είπε – «τα προβλήματα είναι κοινά για όλους».

Κινητικότητα και στο ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος απέσυρε τη στήριξη σε Ψωμιάδη, παραχώρησε την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι επιμένει σε μια πολιτική απομόνωσης της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «υποψηφιότητες ήττας» τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Όσον αφορά στην ανάκληση της στήριξής του στο πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι εκείνος πρώτος είπε «ναι» στην υποψηφιότητά του. «Η ΝΔ αρχικά αμφιταλαντεύτηκε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αργότερα με ωμό εκβιασμό ο κ. Σαμαράς πίεσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη ώστε να μη συμπεριλάβει τον αδερφό του Διονύση Ψωμιάδη στο ψηφοδέλτιό του. «Δεν μπορώ να στηρίξω ένα ψηφοδέλτιο που να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο από τον κ. Σαμαρά», συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπάθησε να μετατρέψει τον κ. Ψωμιάδη σε «πολιτικό κολλήγο».

Θετικός στο ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης. Σε δηλώσεις του στον Real Fm ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι δεν χρειάζονται «λεονταρισμοί και ψευτονταηλίκια», ενώ η όποια απόφασή του δεν θα έχει χαρακτήρα αντιπαλότητας έναντι της ΝΔ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: