Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το αίσχος του πόθεν έσχες


Μας το "ταχυδρομησε":zeidoron.blogspot.com
Πλουσιότατο το έσχες,άγνωστο το πόθεν!
Διαβάζοντας κανένας τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών και των ευρωβουλευτών μας αισθάνεται τουλάχιστον ηλίθιος μπροστά στονπλούτο τους.
Φτωχότερη όλων η κυρία Παπαρήγα με εισόδημα 136.000 ευρό,χωρίς αυτοκίνητο και σχεδόν χωρίς ιδιοκτησία (μόλις ένα σπίτι 90τμ).Κι έτσι όμως είναι 15 φορές πλουσιότερη από έναν ανειδίκευτο εργάτη και πάνω από 20 φορές από έναν άνεργο ή ένα συνταξιούχο του ΟΓΑ.
Από κει και πέρα διαπιστώνουμε μια μάχη πρωταθλητισμού σε εισοδήματα,καταθέσεις,μετοχές,ακίνητα,σκάφη,αυτοκίνητα,μηχανές και δεξαμενές κολύμβησης (έτσι λένε στη Βουλή τις πισίνες)!
Σοσιαλιστής υπουργός με 2,7 εκατομμύρια καταθέσεις κι επίσης σοσιαλιστής βουλευτής με 72 ακίνητα ξεφτιλίζουν την θεωρία-ιδεολογία του σοσιαλισμού.Και λίγο πιο κάτω παγώνει η τσιμινιέρα με τις καταθέσεις 880.000,τα 27 ακίνητα και τις μετοχές αξίας 1,8 εκ. προσφάτως υπουργοποιηθείσας κυρίας που θα λύσει τα προβλήματα των λαθρομεταναστών!
Ακολουθούν νεοφιλελεύθεροι σκαφάτοι με πλήθος ακινήτων στην κατοχή τους και καταθέσεις που φτάνουν μέχρι 3,6 εκ. ευρό που συμμερίζονται τον πόνο της φτωχολογιάς και εναντιώνονται σφόδρα στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.Από κοντά στον πρωταθλητισμό της ιδιοκτησίας ακινήτων κι ο "σύντροφος" πρόεδρος μικρού κόμματος,όπως και ο αποχωρήσας της προεδρίας "αριστερός" πρόεδρος!
Εν ολίγοις άπαντες είναι εύποροι κι ευκατάστατοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας,πλείστοι δε εξ αυτών ανεπάγγελτοι,που εμείς ο λαουτζίκος τους εμπιστευόμαστε το μέλλον μας.
Τι είδους σαδομαζοχισμός είναι αυτός;Ποιος ψυχίατρος θα μας απαντήσει στο γιατί προτιμάμε τους αριστοκράτες αντί των αρίστων;
Εκπρόσωποι του κεφαλαίου της Ελληνικής πλουτοκρατίας,συλλέκτες ακινήτων και αποταμιευτές ρευστού,βαφτίζονται σοσιαλιστές,κομμουνιστές,νεοφιλελεύθεροι ζητάνε την ψήφο μας για το καλό μας και μεις τη δίνουμε με κλειστά μάτια.
Πως και με ποια λογική θα μπορέσει ο Κροίσος πολιτικός να συναισθανθεί τα προβλήματα και τη δεινή θέση που βρίσκεται ο εργαζόμενος,ο συνταξιούχος κι ο άνεργος;
Ποια μάχη να δώσει ο έχων και κατέχων πολιτικός και γιατί να τη δώσει για τα συμφέροντα του φτωχού και ανήμπορου πολίτη,που βρίσκονται στην απέναντι όχθη των δικών του συμφερόντων;
Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το ΑΙΣΧΟΣ με την ανακοίνωση του "πόθεν έσχες",αφού στην ουσία το έχειν μαθαίνουμε και ποτέ το πόθεν προέκυψε.Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια,με τις μίζες και τη διαφθορά να βασιλεύουν,οι επιτροπές ελέγχου να μη έχουν διαπιστώσει ούτε μια παρανομία,ούτε μία παρατυπία.Επιμένουμε ότι πρόκειται για αίσχος όλη αυτή η ιστορία με τη δημοσίευση του πόθεν έσχες των εθνοπατέρων μας.Το πόθεν θέλουμε να μάθουμε κύριοι γιατί όσο καλόπιστοι κι αν είμαστε κάποια πράγματα δεν δικαιολογούνται ούτε από τη βουλευτική σας αποζημίωση,ούτε από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.Οσο για την καραμέλα της κληρονομιάς,έλεος!
Ολων σας οι πρόγονοι πάμπλουτοι και ημών πάμφτωχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: