Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίξαν τα σχολεία – Δηλώσεις Α. Διαμαντοπούλου



Στα σχολεία επιστρέφουν 1,3 εκατομμύρια μαθητές


Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του από σημερα, καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία. Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν 15.500 σχολεία με 1,3 εκατομμύρια μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ευχήθηκε από την πλευρά της στους μαθητές να αποκτήσουν τις αρχές και αξίες, που για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεσμεύτηκε ότι θα συμπληρωθούν μέσα στη βδομάδα".

Η υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε ανακοινώσει ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645 χωρίς, όμως, αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.

Τα κενά ξεπερνούν και τις 10.000 θέσεις εκτίμησε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Χρήστος Κάτσικας. Έκανε λόγο για αλλεπάλληλες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο αμέσως προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: