Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Άκαρπη η συνάντηση Ρέππα - μεταφορέων


Άκαρπη απέβη τελικά η νέα συνάντηση που είχαν την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν να είναι πενταετές το διάστημα της μεταβατικής περιόδου ή στην περίπτωση που διατηρηθεί η τριετία να παραμείνει στο τέλος της το 35% της αξίας των αδειών τους.

Για ζητήματα ασφαλιστικά, φορολογικά αλλά και στην ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός τους είπε ότι θα ικανοποιηθούν ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου εμμένουν στις θέσεις τους ζητώντας σαφείς δεσμεύσεις από την κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις από την πλευρά του υπουργού, ενώ οι συνδικαλιστές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και κάλεσαν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την Τετάρτη θα κληθούν από τον πρόεδρο της Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις επί του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

"Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει το επάγγελμα" επανέλαβε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Οδικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η μεταρρύθμιση έπρεπε να έχει μεταβατική περίοδο 10 ετών όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Ζητάμε από το κράτος την εγγύηση των περιουσιακών μας στοιχείων με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση χάνουμε τα πάντα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζωρτζάτος. Υποστήριξε επίσης ότι σε αυτή την κινητοποίηση οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: