Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«Καμία λήξη συναγερμού»


Παπανδρέου: «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και όχι των υπουργείων και αντιεξουσιαστές στην εξουσία»

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση και καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, χωρίς αυτό να σημαίνει λήξη συναγερμού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη ανοικτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του, στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά», είπε, και ευχήθηκε στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του καλή, σκληρή και αποδοτική δουλειά, παροτρύνοντάς τους να συνδεθούν με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με το υπουργείο τους. «Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και όχι των υπουργείων και αντιεξουσιαστές στην εξουσία» τόνισε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο επιτάχυνσης των επενδύσεων στη χώρα μας, σε ένα σταθερό, σοβαρό και αξιόπιστο περιβάλλον».

Είπε ακόμα ότι η γραφειοκρατία και η διαφθορά δεν επέτρεπαν σε σοβαρούς επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας και σημείωσε: «Όλ΄αυτά τα αλλάζουμε, δημιουργώντας σταθερό επενδυτικό πλαίσιο».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συγκρότηση δύο Διϋπουργικών Επιτροπών για την ανάπτυξη και τη μετανάστευση. Στην πρώτη θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Πολιτισμού και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις επενδύσεις.

Τη δεύτερη επιτροπή για τη μεταναστευτική πολιτική θα συντονίζει η υπουργός Εργασίας και θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Νωρίτερα, μιλώντας σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, προαναγγέλλοντας επανεξέταση του ΤΕΜΠΜΕ, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Δηλωτικές του περιορισμένου πακέτου παροχών που πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ήταν πάντως οι αναφορές του περί λανθασμένης αντίληψης γύρω από τη ΔΕΘ όλα αυτά τα χρόνια, μιας αντίληψης που –όπως είπε- «επικεντρωνόταν στο τι θα πάρει η Θεσσαλονίκη και τι θα δώσει η Αθήνα».

Η λογική αυτή, σημείωσε, οδήγησε σε μιζέρια και ότι η ανάπτυξη δεν είναι θέμα νομής της κρατικής πίτας, αλλά θέμα συνεργασίας και αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού από τους φορείς της περιοχής.
Πηγη:skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Ο ΣΥΝΕΓΕΡΜΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ?