Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Και... εγένετο ανασχηματισμός....


Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέληξε στα ονόματα των υπουργών, μετά από πολύωρες συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του στο γραφειο της Βουλης...

Την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τον δομικό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουγός.

Κύκλοι του Μαξίμου είχαν ανακοινώσει τον επικείμενο ανασχηματισμό από νωρίς τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στα ονόματα των υπουργών, μετά από πολύωρες συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλη.

Παρόντες ήταν ο Γιώργος Πεταλωτης, και ο Χάρης Παμπούκης, ο Νίκος Αθανασάκης και η διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Σύμφωνα με όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ, στη θέση τους παραμένουν οι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης και Μεταφορών.

Το υπουργείο Προεδρίας και Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Αναπληρωτής στα θέματα Βορείου Ελλάδος, ο Σωκράτης Ξινίδης.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, αναβαθμίζεται, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ τη θέση του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παίρνει ο Χρήστος Παπουτσής. Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα ανήκει και ο τομέας της ενέργειας. Υφυπουργός Ανάπτυξης ο Ντίνος Ρόβλιας.

Υφυπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπαίνει ο Μανόλης Όθωνας.

Ο Χάρης Παμπούκης αναλαμβάνει το υπουργείο Επενδύσεων, ενώ παραμένει υπουργός Επικρατείας.

Το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο και υφυπουργό τον Μιχάλη Τιμοσίδη.

Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη. Υφυπουργός παραμένει ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Υπουργός Εξωτερικών, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Δημήτρης Δρούτσας και τη θέση του καταλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Υφυπουργός ο Δημήτρης Δόλης.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό τη Μιλένα Αποστολάκη. Εκτός μένει η Κατερίνα Μπατζελή.

Επανασυστήνεται το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο ονομάζεται Θαλασσίων Πολιτικών και Νήσων, με υπουργό τον Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.

Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα μέσων μαζικής Ενημέρωσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά.

Ενοποιούνται τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με υπουργό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Γραμματέας του κόμματος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: