Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πουρής μίλησε για την καταγγελία δωροδοκίας


Μας το "ταχυδρομησε":todekari.blogspot.com


Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χρήστος Πουρής, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra για την καταγγελία, που έκανε σχετικά με την απόπειρα δωροδοκίας του για λογαριασμό του Λεβαδειακού:...
"Είναι περίεργη ιστορία, εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν συμπαίκτη μου. Είναι κάτι πολύ άσχημο. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το Σάββατο, από ένα γνωστό μου. Στην κατάθεσή μου τον έχω κατονομάσει, υπάρχει και το τηλέφωνο του. Αυτός, λοιπόν, μου ζήτησε να έχω μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, έναντι 20.000 ευρώ και μου έταξε προσύμφωνο με μία ομάδα, την οποία δεν μπορώ να πω".

Για τις κινήσεις που έκανε μετά την προσέγγιση που δέχθηκε:

"Απευθύνθηκα στον προπονητή μου, έπειτα ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος και έγινε η καταγγελία. Υπήρξε μάλιστα κλήση όσο βρισκόμουν στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Εκανα την κατάθεσή μου και έφυγα. Μετά ακολουθήθηκε μία διαδικασία, κατήγγειλα το περιστατικό, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο κύριος και για ποιους δρα. Εγώ το έκανα για το δικό μου καλό".

Για τις πιέσεις που δέθχηκε απ’ τον άνθρωπο που φέρεται να του έκανε την συγκεκριμένη πρόταση:

"Το παιδί που με πήρε, τον γνωρίζω από τη Λειβαδιά, με ενημέρωσε ότι πρόκειται για κάποια σοβαρή πρόταση, που δεν μου έχει κάνει ξανά κάποια παρόμοια. Ηταν, μάλιστα, πολλά τα τηλεφωνήματα. Την πρώτη φορά που αρνήθηκα, συνέχισε ο κύριος να μου ασκεί πίεση, λέγοντάς μου γιατί αρνούμαι κι άλλα παρόμοια. Αυτό που ήθελα να του δείξω, είναι ότι δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Ηταν για να έχω εγώ τη συνείδηση μου ήσυχη και να μπορώ να κοιτάω τους συμπαίκτες μου στα μάτια.

Αν είχα κάνει κάτι τέτοιο, θα είχα «τελειώσει» όχι σαν ποδοσφαιριστής, αλλά σαν άνθρωπος πρώτα απ’ όλα. Προσπαθώ να πετύχω κάτι, αλλά προσπαθώ να πετύχω κάτι σωστό. Ανεξάρτητα αν θα παίξω στη μεγάλη ομάδα ή όχι. Εάν τα έχω καλά με τον εαυτό μου και πιστεύω ότι έκανα αυτό που έπρεπε, όσα χρόνια κι αν παίξω μπάλα, είμαι καλυμμένος.

Εγώ προσωπικά δεν έχω να αποδείξω κάτι. Εγώ κατήγγειλα το συμβάν. Δεν έχω κάτι να κερδίσω από αυτήν την υπόθεση. Ούτε και ξύπνησα ένα πρωί κι είπα τι να κάνω σήμερα, ας κάνω αυτό! Εάν γίνει άρση απορρήτου – που από ότι ξέρω έχει γίνει – είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν όλα όσα έχω καταγγείλει"

Δεν υπάρχουν σχόλια: