Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το ψευδεπίγραφο του «ανεξάρτητου».


Μας το "ταχυδρομησε":ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές πολλοί υποψήφιοι αν και είναι γνωστή η κομματική τους τοποθέτηση παριστάνουν τους ανεξάρτητους φοβούμενοι το «μαύρισμά» τους από του δημότες.
Το πολύ άσχημο κλίμα και η αναξιοπιστία των κομμάτων επιδείνωσαν την κατάσταση σε σημείο που το χρίσμα απ’ τα κόμματα να μην είναι ευπρόσδεκτο απ’ τους υποψηφίους.
Το φαινόμενο των δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων είναι παλιό αλλά τώρα έχει παραγίνει.
Απ’ την άλλη τα κόμματα προ της εκλογικής συντριβής των εκλεκτών τους αν εξαιρέσουμε τους μεγάλους δήμους στους υπόλοιπους δεν είναι διατεθειμένα να μείνουν χωρίς να έχουν δικούς τους στις δημοτικές αρχές και διαμοιράζουν τα στελέχη τους στους συνδυασμούς που έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν τους δήμους.
Ακόμη και σκληροπυρηνικοί των κομμάτων προτιμούν τη σιγουριά του πιθανότερου νικητή έστω και αν προέρχεται από αντίπαλο πολιτικό χώρο.
Η λογική της «καρέκλας» βολεύει και τα κόμματα αλλά και τους υποψήφιους.
Το τι θα δούμε όταν ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια δεν λέγεται.
Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο ενοποιημένος δήμος Νίκαιας-Ρέντη.
Εδώ αντιμάχονται με πιθανότητες να κερδίσουν τον δήμο τρεις αριστεροί υποψήφιοι εκ των οποίων οι δύο πλαισιώνονται και από κομματικά στελέχη της ΝΔ η οποία παρουσιάζει σημεία διάλυσης.
Ο κομματικός της υποψήφιος δυσκολεύεται να σχηματίσει συνδυασμό και πιθανόν να κάνει «ηρωική» έξοδο.
Η φημολογούμενη ανανέωση για τους περισσότερους δήμους είναι όνειρο «απατηλό».
Τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς συνδυασμούς.
Οι νέοι άνθρωποι καθώς και τα πετυχημένα επαγγελματικά πρόσωπα δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές με συνέπεια τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που έχουν κουράσει με την παρουσία τους να διεκδικούν τις θέσεις στις δημοτικές αρχές.
Τα κόμματα θα επιδιώξουν να πολώσουν το κλίμα για να «αναγκάσουν» τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν τα πολυκομματικά ψηφοδέλτια πολλοί όμως πιστεύουν ότι νικητής στις δημοτικές εκλογές θα είναι η αποχή.
Ήδη παρουσιάζεται η εκλογική αναμέτρηση σαν ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και την νεοφιλελεύθερη πολιτική του.
Η ΝΔ προ της εκλογικής της ήττας δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους ενώ τα κόμματα της αριστεράς ιδιαίτερα το ΚΚΕ θα επιδιώξει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του σε μια επίδειξη ισχύος.
Το ΛΑΟΣ ξεκίνησε να δικαιολογεί την πτώση του κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν δέχεται τη συνεργασία για κοινούς υποψηφίους.
Οι στημένες δημοσκοπήσεις θα δώσουν ποσοστά αποδοχής των κομμάτων τέτοια που πιθανό να απολογούνται την επόμενη των εκλογών όπως στις περασμένες εθνικές εκλογές.
Η αξιοπιστία των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων βρίσκεται στο ναδίρ. Ο επηρεασμός του εκλογικού σώματος από δημοσκόπους και ΜΜΕ θα αποδειχτεί μηδαμινός.
Τα ιστολόγια έχοντας απ’ ευθείας σύνδεση με τους ψηφοφόρους και θα επηρεάσουν και θα δώσουν ακριβέστερες προβλέψεις για τα αποτελέσματα.
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: