Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παράσταση Σιωπής



Μας το "ταχυδρομησε":arismania.com
Παρασκευή βράδυ, η φήμη που εξαπλώθηκε απο στόμα σε στόμα, επιβεβαιώθηκε απο τα ρεπορτάζ σε διάφορες διαδικτυακές σελίδες. Έγινεη πρώτη σύλληψη εκδότη αθλητικής εφημερίδας για προαγωγή βίας. Το όνομα πασίγνωστο, στην πόλη μας πάντα, αλλά δε τολμά καμία αθλητική ιστοσελίδα να ανακοινώσει τίποτα. Μόνο κάτι μουρμουρητά περίεργα απο μυστήριους τύπους, τα οποία εξαφανίζονται λίγο αργότερα και στη θέση τους μπαίνουν ακαταλαβίστικα λόγια με ασύνδετες προτάσεις.

Πέρασε όλο το το διήμερο έτσι, επιχειρήθηκε αποσιώπηση του γεγονότος. Στις κάτω λεζάντες έπαιξε η είδηση, πουθενά κεντρικό θέμα. Σε κανένα σαλόνι εφημερίδας δεν έπαιξε το ρεπορτάζ απο τη σύλληψη του εκδότη και για το λόγο που πραγματοποιήθηκε αυτή. Φήμες πάλι ανέφεραν ότι τα τηλεφωνήματα του συλληφθέντα σε αρκετούς συναδέλφους του, άσπονδους και μη, έφεραν αποτελέσματα. Μόνο κάτι υπονοούμενα για κελιά 33 – 33 – 33 έκαναν την εμφάνιση τους για το θέμα. Ρεπορτάζ ούτε για δείγμα και εννοείται αναφορά απο κανέναν, ούτε καν στην φυλλάδα ιδιοκτησίας του.

Ομερτά που θυμίζει μαφιόζικη συμμορία, με εκβιασμούς και απειλές. Δίχως ίχνος ντροπής και συναισθήματος ενοχής. Αν στη θέση του εκδότη ήταν ένας οπαδός, οι ίδιοι θα διοργάνωναν δημόσιο λιθοβολισμό και διαπόμπευση των γονέων του. Τσουνάμι θυμού και οργής θα έπαιρνε για άλλη μια φορά παραμάζωμα τους οργανωμένους οπαδούς και τεραστίων διαστάσεων πρωτοσέλιδα θα απαιτούσαν το κλείσιμο των συνδέσμων, τα εκτροφεία βίας. Πολλά ακόμη θα κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημεριδων και εκτενή ρεπορτάζ με έρευνες απο το άντρο των κακών – κοπρόσκυλων οπαδών.

Οι συμμορίτες όμως επιχείρησαν το κουκούλωμα, φίλησαν το δαχτυλίδι της συντεχνίας τους και επέλεξαν το δρόμο της ένοχης σιωπής. Το κακό, σε όλο αυτό το γαϊτανάκι του φόβου, είναι ότι πελάτες – χρηματοδότες τους είμαστε όλοι εμείς. Αγοράζουμε τις εφημερίδες τους, διαβάζουμε τα κείμενα τους, κάνουμε σχόλια στα άρθρα τους, βγαίνουμε στον αέρα των εκπομπών τους και συντελούμε στο να τελεστούν οι εκπομπές τους. Κανένας όμως δε σκέφτεται ότι είναι ιεροσυλλία το να κρύβουν απο εμάς την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, καταδικάζοντας και παρερμηνεύοντας πολλές φορές παρόμοια γεγονότα.

Σταματήστε το κρυφτό ρε. Ούτε ο ίδιος τόλμησε να μιλήσει στη σημερινή εκπομπή του. Δίστασε ακόμη και να το θίξει, απλά ανέφερε αερολογίες ότι θα μιλήσει κάποια μέρα, αν μιλήσει και προτιμήσει να τα γράψει. Κάποια μέρα όλα αυτά. Και αυτή η αναφορά στο γεγονός έγινε για να προδικάσει στους ακροατές που περίμεναν απαντήσεις, ότι δε θα δεχτεί ερωτήσει επ αυτού ο κύριος Δικαστής Ντρεντ. Μπορεί να μην ήθελε να πει κάτι που θα χρησιμοποιηθεί εν αντίον του μέχρι το οριστικό ξεκαθάρισμα της φάσης. Λογικό ακούγεται αυτό για ένα κοινό εγκληματία, όχι για έναν δημοσιογράφο που συντελεί κοινωνικό λειτούργημα με τα ρεπορτάζ του. Αν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, βγαίνεις και μιλάς. Μοιράζεσαι τουλάχιστον τις απορρίες των ακροατών – πελατών σου. Η επικαιρότητα είσαι εσύ, μην αποπροσανατολίζεις τον κόσμο.

Παράσταση σιωπής για άλλη μια φορά. Η συστηματική προβολή της βίας, ως αντίβαρο στο μεγαλείο του ΛΑΟΥ του ΑΡΗ και της έντονης δημιουργικής προσφοράς του, έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι δυνατόν ένας οπαδός να αισθάνεται υπερήφανος, που οπαδός της δικής του ομάδας μαχαίρωσε προπονητή του αντιπάλου του και προπηλάκισε γονείς και ανήλικους αθλητές του? Κατάντια πραγματική. Η νοημοσύνη ενός πραγματικού οπαδού είναι έτη φωτός μεγαλύτερη απο τον τρόπου που συμπεριφέρεστε εσείς κύριοι φημοσιογράφοι.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ,

ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: