Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο Γιώργος Παπανδρέου...



Στις ΗΠΑ μεταβαίνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και στη συνάντηση αναφορικά με την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά διπλωματικών επαφών καθώς και με εξέχοντες ομογενείς επιχειρηματίες. Πρόσθεσε πως σκοπός αυτής της μεγάλης συνάντησης που θα γίνει στη Νέα Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στη συζήτηση για την ελληνική οικονομία στο Economic Club of New York, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ, παρουσία σημαινουσών προσωπικοτήτων του οικονομικού χώρου.

Ερωτηθείς αν θα τεθούν και εθνικά θέματα κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση που θα υπάρξει για το πρόγραμμα και τις επαφές του πρωθυπουργού.

Συμπλήρωσε πως η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, «πρωτοβουλίες συνεπείς στις αρχές μας που εξυπηρετούν παράλληλα τα εθνικά μας συμφέρον».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: