Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχείρησε να περάσει 95 φίδια από το αεροδρόμιο


Εξάμηνη ποινή φυλάκισης και καταβολή προστίμου 61.000 δολαρίων επιβλήθηκε σε έναν κάτοικο Μαλαισίας, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει παράνομα από τη χώρα 95 φίδια- ποινή την οποία οι υπέρμαχοι της προστασίας της άγριας ζωής χαρακτηρίζουν πολύ επιεική.

Ο 52χρονος Ανσον Γουόνγκ, ήδη καταδικασμένος για διακίνηση ειδών άγριας ζωής στις ΗΠΑ το 2001, δήλωσε ένοχος την περασμένη εβδομάδα και θα ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νόμο στη Μαλαισία, ο Γουόνγκ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με επτά χρόνια κάθειρξη και να του επιβληθεί πρόστιμο 32.000 δολαρίων για κάθε φίδι.

Ο Γουόνγκ συνελήφθη ενώ ταξίδευε με ενδιάμεσο σταθμό από το νησί-κρατίδιο της Μαλαισίας, Πενάνγκ, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, στις 26 Αυγούστου όταν το προσωπικό του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ειδοποιήθηκε για μία αποσκευή η οποία είχε σκιστεί ενώ βρισκόταν στον ιμάντα αποσκευών.

Μέσα στις αποσκευές του ανακάλυψαν 95 βόες, δύο οχιές ρινόκερους και μία χελώνα "Ματαμάτα".

Η οργάνωση για την παρακολούθηση του εμπορίου ειδών άγριας ζωής, TRAFFIC, ανακοίνωσε ότι η ποινή δείχνει την απροθυμία των αρχών της Μαλαισίας να τιμωρήσουν αυστηρά τους εγκληματίες της διακίνησης άγριας ζωής και να δείξουν στον κόσμο ότι δεν αστειεύονται.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: