Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζικός γάμος με... 6.063 ζευγάρια


Πάνω από έξι χιλιάδες ζευγάρια Ταϊβανέζοι παντρεύτηκαν την Πέμπτη, καθώς θεωρούν ότι η ημερομηνία ήταν η ιδανική για να έχουν τύχη και ευτυχία στην κοινή ζωή τους.

Με βάση το ημερολόγιο της Ταϊβάν που ξεκινά με την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας το 1911, η συγκεκριμένη μέρα (δηλαδή η Πέμπτη 09/09/10 για εμάς) ήταν η ένατη ημέρα του ένατου μήνα του 99ου έτους του ημερολογίου τους.

Για τον κινεζικό λαό, το εννέα--που σημαίνει παντοτινό, αιώνιο--είναι ένας τυχερός αριθμός και μάλιστα όταν συμπίπτουν δύο ή και περισσότερα εννέα τότε μιλάμε για τύχη βουνό!

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 6.063 ζευγάρια καθόρισαν εδώ και καιρό το γάμο τους για την συγκεκριμένη τυχερή ημέρα.

Όταν το ρολόι χτύπησε τη μαγική ώρα, δηλαδή εννέα δευτερόλεπτα του ένατου λεπτού της ένατης ώρας της ένατης ημέρας του ένατου μήνα του 99ου έτους, και συνέπεσαν όλα τα εννιάρια (9-9-9-9-99), τα ζευγάρια αντάλλαξαν βέρες και φιλιά ενώ ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Ταϊπέι Χάου Λονγκ-Μπιν τους ευχήθηκε πραγματική τύχη και αγάπη.

Ο προηγούμενος μαζικός γάμος στην Ταϊβάν έγινε τον Αύγουστο και περιελάμβανε... 5.453 ζευγάρια.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: