Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η θρυλική «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα» επιστρέφει στο 2010. Δείτε το trailer.


Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της θρυλικής πλέον ταινίας «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα». Εκείνη η ταινία (και οι βιντεο-συνέχειές της) γαλούχησαν τις γενιές των 80’s, μεγαλούργησαν στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας και τροφοδότησαν με μια πλειάδα από αμφιλεγόμενα αστεία την πιτσιρικαρία της εποχής. Ο δημιουργός της «τριλογίας», Όμηρος Ευστρατιάδης, επιστρέφει με μια νέα ταινία που φιλοδοξεί να φέρει το κλασσικό story στη σχολική τάξη του σήμερα με το facebook, τους αλλοδαπούς μαθητές και την οικονομική κρίση. Το πρώτο επίσημο trailer κυκλοφόρησε και δίνει το στίγμα της ταινίας…



Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Όμηρος Ευστρατιάδης (που πλέον αποτελεί σταθερό συνεργάτη της Αννίτας Πάνια) πήρε αυτή την απόφαση, μετά από παρότρυνση της κόρης του. Άλλωστε η πρώτη ταινία έκοψε το 1982 περισσότερα από διακόσες χιλιάδες εισιτήρια (χωρίς να μετράμε τα αντίστοιχα έσοδα από τις ενοικιάσεις στα βίντεο κλάμπ). Στην πρώτη ταινία της σειράς πρωταγωνίστησαν ιδιαίτερα δημοφιλείς ηθοποιοί της εποχής, όπως Σταμάτης Γαρδέλης, Τέτα Ντούζου, Στηβ Ντούζος, Βίνα Ασίκη, Ισμήνη Καλέση, αλλά εκπρόσωποι της παλαιάς γενιάς του Ελληνικού σινεμά όπως οι Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης και ο Νίκος Ρίζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Όμηρο Ευστρατιάδη που μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Down Town, στο remake θα δούμε κυρίως νέους ηθοποιίας άλλα και με κάποιους "παλιούς" μαθητές της ταινίας που επιστρέφουν σε ρόλους καθηγητών αυτήν την φορά. Ο Στηβ Ντούζος, ο γνωστός Μπίλιας, θα υποδυθεί έναν από τους καθηγητές, ενώ και ο Νίκος Σταγόπουλος (μέλος της μαθητικής παρέας) θα υποδυθεί τον καθηγητή θεολογίας. Άλλοι παλαιοί και αγαπημένοι αστέρες από τα 80's που θα δώσου το δικό τους στίγμα στην ταινία είναι η Ελένη Φιλίνη, ο Σωτήρης Τζελέπης, ο Αθηνόδωρος Προύσαλης και στο ρόλο του λυκειάρχη θα εμφανιστεί ο Κώστας Βουτσάς.

Απομένει να δούμε εάν η νέα ταινία θα συγκινήσει τους πιτσιρικάδες του σήμερα καθώς και αν θα μπορέσει να τραβήξει στις αίθουσες τους σαραντάρηδες πλέον αρχικούς φίλους της.
πηγη:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: