Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το US Open είναι εδώ


Μας το "ταχυδρομησε":sport-kick.blogspot.com

Το τέταρτο και τελευταίο Γκραν Σλαμ της σεζόν ξεκινάει αύριο στη Νέα Υόρκη και το sport-kick αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, τα ερωτηματικά και τους απόντες της φετινής διοργάνωσης.


Φαβορί:

Νο1 φαβορί ποιος άλλος; Ο πεντάκις φορές νικητής του US Open Ρότζερ Φέντερερ δεν μπορεί παρά να μην είναι και το φετινό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πολλοί λένε ότι έχει έρθει η ώρα της... ''αποκαθήλωσης'' μετά και την πτώση του από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ωστόσο ο Ελβετός δεν... μασάει από τέτοια. Τα ίδια άκουγε και πέρσι τέτοια εποχή, όμως ο Φέντερερ διέψευσε τους πάντες κατακτώντας το Αυστραλιανό Όπεν δια περιπάτου και οι ''καλοθελητές'' άρχισαν τις...κωλοτούμπες. Ένα χρόνο μετά το χαμένο τελικό απέναντι στο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος και δικαίως έχει το τίτλο του φαβορί όπου και λογικά θα παλέψει με το φορμαρισμένο Άντι Μάρει για το τίτλο.
Αουτσάιντερ:

Μπορεί να μην έχει κατακτήσει ακόμα κάποιο Γκραν Σλαμ στη εννιαετή καριέρα του σαν επαγγελματίας τενίστας ωστόσο έχει δώσει δύο φορές το παρόν σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.Ο λόγος για τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Αμφότεροι τελικοί στο Ρολάν Γκαρός τα δύο τελευταία χρόνια όπου έχασε από Φέντερερ και Ναδάλ πραγματοποιώντας ωστόσο εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι το τελικό.Μπορεί η σκληρή επιφάνεια να μην είναι ...το φόρτε του, μπορεί να μην τα πήγε καλά στην προετοιμασία του για το US Open καθώς στη σειρά Masters αποκλείστηκε πρώτα από τον Ναλμπαντιάν στο Τορόντο και στην πορεία από τον Άντι Ρόντικ στο Σινσινάτι όμως κάτι ανάλογο του ''συμβαίνει'' πριν κάθε μεγάλη διοργάνωση. Το ατού του στην όλη υπόθεση είναι πως μέχρι τους ''8'' (αν φτάσει ως εκεί-λογικά θα φτάσει-) δεν θα συναντήσει κάποιον παίχτη της πρώτης δεκάδας ενώ ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει σ' αυτή τη πορεία είναι ο Μαρίν Τσίλιτς αν και εφόσον προχωρήσει και ο ίδιος Κροάτης ως εκεί.Από κει και πέρα έχει την εμπειρία να κερδίσει τον οποιοδήποτε.

Ερωτηματικό:

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ. Ο τενίστας από το Μανακόρ της Μαγιόρκα μπορεί να είναι ... μάστερ στο χώμα δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την σκληρή επιφάνεια.Πρόσφατο είναι άλλωστε το ματς απέναντι στο Παγδατή όπου και γνώρισε την ήττα με 2-1 από το Κύπριο τενίστα πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Επιπλέον τα ταλαιπωρημένα από τραυματισμούς πόδια του δεν το ''βοηθούν'' στη συγκεκριμένη επιφάνεια λόγω του γεγονότος ότι οι κραδασμοί είναι περισσότεροι απ΄ ότι στις επιφάνειες στις οποίες αρέσκεται να παίζει και ως εκ τούτου επιβαρύνονται περισσότερο.Κάτι παρόμοιο του συνέβη φέτος κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του Αυστραλιανού Όπεν όπου στο 3ο σετ εναντίον του Μάρει δεν άντεξε και παραιτήθηκε.Αν λοιπόν δεν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις.

Απόντες:

Μεγαλύτερη απώλεια από τον κάτοχο του περσινού τίτλου δεν θα μπορούσαμε να βρούμε. Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο δεν θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη καθώς μόλις αυτές τις μέρες ανάρρωσε πλήρως από την επέμβαση που πραγματοποίησε στον καρπό του. Ο ''Πύργος'' απ΄το Ταντίλ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter πως δεν θα υπερασπιστεί το τίτλο του και έδωσε ραντεβού για το Όπεν της Μπανγκόκ όπου και έχει δρομολογήσει την επιστροφή του στα κορτ.

Απών από το τελευταίο μεγάλο γεγόνος της χρονιάς θα είναι και ο ένας εκ των δύο αθλητών του ''μαραθωνίου'' αγώνα στο Γουίμπλεντον, Νίκολας Μαχού(αμφίβολη είναι η συμμετοχή του έταιρου ''μαραθωνοδρόμου'' Τζον Ίσνερ). Η παγκόσμια ομοσπονδία δέχθηκε επιθέσεις για το γεγονός ότι δεν του δώθηκε κάρτα ελευθέρας και ως εκ τούτου ο Γάλλος έδωσε προκριματικό αγώνα όπου και ηττήθηκε με 2-1 σετ από το Βραζιλιάνο Χούλιο Σίλβα.

Bonus:

Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση (όχι μόνο στο τένις) πάντα υπάρχει κάποιος ο οποίος αποτελεί την έκπληξη του τουρνουά. Το φετινό US Open δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση και το συγκεκριμένο ''τίτλο'' θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν δύο φορμαρισμένοι τενίστες το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για τον ''ντόπιο'' Μάρντι Φις (όπου και θα έχει την υποστήριξη του κοινού) και τον ''δικό'' μας Μάρκο Παγδατή. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις επί Αμερικάνικου εδάφους για τη σειρά Μasters και έχουν βλέψεις για πολύ ψηλά στη φετινή διοργάνωση.Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης είναι πως μπορούν να τεθούν αντιμέτωποι για τη φάση των ''32'' εάν προκριθούν στους ενδιάμεσους γύρους.

Το US OPEN είναι εδώ λοιπόν και απ΄ το sport-kick στις 12 Σεπτέμβρη θα δούμε κατά πόσο ''προσεγγίσαμε'' σωστά τη διοργάνωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I have been surfing on-line more than three hours lately, but I never discovered any interesting article like yours.
It is pretty worth sufficient for me. In my
opinion, if all web owners and bloggers made just right content as you did, the net can be a lot
more useful than ever before.

Feel free to surf to my blog post: twitter engagement