Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ακόμα πιο μικρό (και πιο πρακτικό) το νέο Kindle από την Amazon.


Το Amazon προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανό στον ανταγωνισμό (λέγε με iPad), ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες δύο νέα μοντέλα για το δημοφιλές ηλεκτρονικού βιβλίου Kindle. Οι διαφορές των δύο αφορούν τη σύνδεσή τους στο internet, αφού το πιο φτηνό έχει μόνο WiFi ενώ το ακριβότερο έχει και τη δυνατότητα να συνδέεται μέσω δικτύου 3G. Το νέο μοντέλο είναι κατά 21% μικρότερο και κατά 15% ελαφρύτερο από το προηγούμενο. Ας δουμε όμως και τι άλλο αλλάζει…

Η οθόνη παραμένει στο μέγεθος των 6’’ με 50% καλύτερο contrast και πιο ευδιάκριτα γράμματα, ενώ η μπαταρία αντέχει ένα μήνα χωρίς να είναι ενεργοποιημένο το WiFi, και δέκα μέρες αν είναι ανοιχτό. Η χωρητικότητα έχει διπλασιαστεί φτάνοντας τα 4 GB που ισοδυναμούν με περίπου 3.5000 βιβλία. Πλέον μέσα από το Kindle θα ανοίγουν και pdf αρχεία ενώ βελτιώσεις έχει και ο web browser.

Η τιμή του νέου Kindle θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες εκδόσεις ενώ προτεραιότητα στις παραγγελίες θα έχουν οι παλαιότεροι κάτοχοι της συσκευής. Το 3G + WiFi μοντέλο θα κοστίζει 189 δολάρια (145 ευρώ περίπου) ενώ το μοντέλο με WiFi θα κοστίζει 139 δολάρια (περίπου 110 ευρώ). Το νέο Kindle θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 27 Αυγούστου σε 140 χώρες του κόσμου (ανάμεσά τους και η Ελλάδα).
πηγη:e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: