Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ


Το λαβαμε απο:e-newsandviews.blogspot.com

Αναμφίβολα, τo Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παράγει έργο το οποίο είναι άξιο επικρότησης. Σε αντίθεση με τη χθεσινή μας ανάρτηση (http://e-newsandviews.blogspot.com/2010/08/blog-post_2660.html) για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακής Σύγκλισης» που θα κοστίσει περίπου 37 εκατομμύρια Ευρώ, το Υπουργείο για πρώτη φορά προβαίνει με το νόμο 3860, που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο και αφορά στη βελτίωση της ποινικής νομοθεσίας για τους ανήλικους, στην ίδρυση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Η αποστολή του ΚΕΣΑΘΕΑ είναι να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο για την προστασία των ανηλίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους.
Το ΚΕΣΑΘΕΑ θα εισηγείται, επίσης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα τηρεί στατιστικά στοιχεία και θα οργανώνει τον εθελοντισμό στην στήριξη των ανηλίκων.

Ήδη, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, ορίσθηκαν τα μέλη του ΚΕΣΑΘΕΑ, των οποίων η συμμετοχή στο Συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη.

Η έδρα του ΚΕΣΑΘΕΑ και της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων, που διοικητικά θα υποστηρίζει το Επιστημονικό Συμβούλιο, θα είναι η Θεσσαλονίκη.


Είναι δυνατόν να μη προβάλλονται και επαινούνται τέτοιες πρωτοβουλίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: