Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο πιλότος



Ο 35χρονος πιλότος Ιωσήφ Αναστασάκης

Κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά από τη σύγκρουση των δυο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.

Ο άτυχος σμηναγός έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.

Συλληπτήρια μηνύματα απέστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία,

"Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Η αίσθηση ευθύνης και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας με την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς μας" τόνσιε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

"Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή σε μια άνιση μάχη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου" είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η υπεράνθρωπη μάχη που έδωσε ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης και μαζί του όλοι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το κλιμάκιο του ΓΝΑ δυστυχώς δεν απέδωσε. Η μάχη ήταν άνιση» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας παρατείνεται κατά δύο ημέρες το διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Σάββατο κηδεύτηκε στην Άρτα ο 33χρονος σμηναγός, Αναστάσιος Μπαλατσούκας.

Εκτός κίνδυνου νοσηλεύεται ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης, που διασώθηκε.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: